hillsong campus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 januari 2021 door Redactie

Voormalig Hillsong-medewerkers: Kerkleiders gebruiken collecte voor dure levensstijl

Voormalig medewerkers van de charismatische kerk Hillsong in Amerika stellen dat de tienden van de collecte door kerkleiders worden uitgegeven aan een uitbundige levensstijl en dure spullen. Voormalig Hillsong-voorganger uit Los Angeles Nicole Herman vertelt aan de Christian Post over het uitgavepatroon van kerkleiders. "Tienden werden na de dienst overgemaakt naar een betaalpas voor kerkleiders", vertelt Herman.

Herman stapte twee jaar geleden uit de kerk en vertelt nu over het uitgavepatroon van de populaire megakerken en hun voorgangers. "Het geld op de betaalpassen kwam nergens anders vandaan dan uit de tienden", aldus Herman. De betaalpassen waren als extraatje naast het salaris dat de voorgangers ontvingen. Met de pas werden uitbundige uitgaven gedaan aan een volgens Herman onnodig luxe levensstijl.

Brandon Walker hielp bij het stichten van een Hillsong-locatie in Dallas in 2019. "Er was veel giftig gedrag", volgens de jonge kerkwerker rondom de financiën. In de periode van het oprichten van de kerk, hadden veel werknemers van Hillsong Dallas nog geen permanente verblijfplaats in de Amerikaanse stad. "We gingen veel uit eten en gingen regelmatig naar luxe airbnb's." Sommige rekeningen bij luxe restaurants liepen op tot in de honderden euro's per persoon.

Walker ontving verder geen salaris voor zijn harde werk. "Ik kreeg een keer een financiële beloning voor het werk dat ik deed. Ik kreeg 600 dollar in mijn hand gedrukt door een voorganger als 'extraatje' toen ik geld nodig had." Volgens Walker was het bedrag bedoeld als een soort zwijggeld. "Dit was een tactiek van de voorganger om de uitgaven geheim te houden."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

N
Het probleem ontstaat in deze en andere gemeente, doordat niet iedereen gelijk is ,we worden vaak genoeg gewaarschuwd door Jezus ,om de rangen en standen te mijden in de gemeente ,ieder gemeentelid ,hoe onbeduidend ook, moet een ander kunnen vermanen die leiding geeft. De" hoogste" in het koninkrijk van God is diegene die de andere (gemeente)de voeten wast. Pas op voor de kerken met voorgangers ,die niet die houding hebben
Helaas daar waar de vreselijke dwaalleer van de tienden word gepraktiseerd zie je de grote ontsporingen op gebied van financiën, sex, macht en manipulatie. Een giftige cocktail. Komt daarbij dat mensen hun bijbel slecht kennen en dus in dit soort dwaal leringen trappen........met grote gevolgen.....
c
Hey volgens mij waarschuwde MC Arthur en anderen hier voor met zulke gemeentes, Maar ja je mag daar niks meer over zeggen tegenwoordig.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen