Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

29 januari 2021 door Patrick Goede

Kerk in Pittsburgh betaalt in totaal 13 duizend euro aan boodschappen in supermarkt

Een kerk in Pittsburgh, Pennsylvania heeft de goede daad bij het Woord gevoegd en zowel medewerkers als klanten van een lokale supermarkt ontzettend blij gemaakt. In totaal werd er 13.000 dollar uitgedeeld in de vorm van cadeaubonnen van 50 dollar aan het personeel en 200 klanten die iets afrekenden. "We wilden deze mensen in de frontlinie erkenning geven voor wat ze in deze tijd voor ons doen", zei de kerk in een statement op Facebook

Pastor Brian James Edmonds, van de kerk die in 1903 werd opgericht en voornamelijk bestaat uit mensen van de Afro-Amerikaanse gemeenschap, zegt dat de reden van het voor deze actie is dat "hun wereld pijn lijdt". Edmonds: "We vechten tegen de pandemie, mensen rouwen om dierbaren die zijn overleden en deze supermarktmedewerkers zetten hun levens op het spel. We zagen dit als een uitgelezen mogelijkheid om mensen hoop te geven en de liefde van Christus te laten zien."

Terwijl in de Verenigde Staten de nadelige gevolgen van het coronavirus steeds nadrukkelijker naar boven komen, boren veel kerken hun financiële reserves aan om de mensen in nood te helpen. Zo was er afgelopen jaar ook een kerk in Ohio die 5300 cadeaubonnen verstrekte aan tieners in de pleegzorg, meldt de Christian Post.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen