Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2021 door Redactie

Amerikaanse theoloog: Biden is onderdeel van 'transgenderrevolutie'

De Amerikaanse conservatieve podcastmaker en theoloog Albert Mohler bekritiseert het decreet van Biden dat onderscheid op basis van genderidentiteit of seksuele geaardheid verbiedt. Volgens de theoloog is Biden deel van een 'transgenderrevolutie' en een 'morele revolutie'. "De transgenderrevolutie botst met religieuze vrijheid en de gewetensvrijheid van religieuze Amerikanen", aldus Mohler op de Christian Headlines.

De morele revolutie waar Mohler over spreekt is volgens hem al langer gaande. Het begon volgens hem bij het accepteren van het homohuwelijk in heel Amerika. "Een meerderheid van de Amerikanen vond het homohuwelijk abnormaal en wilde het niet legaliseren. Een paar jaar later leken Amerikanen gezamenlijk te beslissen dat het ineens oké was. Hetzelfde zal gebeuren met de visie op transgenders", aldus Mohler.

De podcastmaker benadrukt dat de Bijbelse standpunten tegenover de LHBTI-gemeenschap geen impact zouden moeten hebben op de manier waarop christenen omgaan met de gelovigen. "Het is mogelijk, door de genade van God, om goed om te gaan met mensen met een andere levensstijl en andere normen en waarden."

Mohler vraagt zich tevens af of ouders en jongeren klaar zijn voor de verandering die zijn tegemoetzien. "Hoe veel ouders, ongeacht hoe liberaal ze denken te zijn, zullen er echt blij zijn met unisex kleedkamers? In hoeverre zijn ze er klaar voor? En hoe zit het met hun dochters?", stelt de conservatieve theoloog.

Klik hier om meer te lezen over het decreet van president Biden

Reacties

Helaas heeft Mohler gelijk dat er sprake is van een glijdende schaal waarbij de heilzame waarden van Gods Woord steeds meer onder druk komen te staan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen