Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

29 januari 2021 door Patrick Goede

Hoe een knuffel voor Hugo de Jonge even alle angst en spanning doorbrak

Al bijna een jaar lang hebben we te kampen met de maatregelen rondom het coronavirus. Toch zijn er ook lichtpuntjes te vinden. Zo kreeg minister Hugo de Jonge vorige week onverwachts een knuffel van Fred, een man met een verstandelijke beperking die erg blij was de minister te zien. "Hij was zo blij, in al zijn onschuld rende hij op de minister af en gaf hem een knuffel."

"Het was een ontroerend moment voor iedereen", zegt Nanda Troost van instelling 's Heeren Loo tegen RTL Nieuws. De bewoners van de woongroep voor verstandelijk beperkten waren allemaal aan de beurt om het vaccin toegediend te krijgen toen Fred zich niet langer kon inhouden. Hij rende van blijdschap op de minister af en gaf hem een knuffel. 

De zorginstelling had haar best gedaan iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op de inenting. De bewoners hadden uitleg gekregen aan de hand van plaatjes en iconen. "Niemand zag dit aankomen. Maar we keken elkaar aan en iedereen wist: dit moesten en konden we niet tegenhouden. En ook de minister voelde dat heel goed aan. Dat deed hij heel spontaan en goed", zegt Nanda.

Tijdens de bergrede in Mattheüs 5:3 zegend Jezus de zwakbegaafden als Hij zegt: "Zalig zijn de armen van geest, want van hen is het Koninkrijk der hemelen." Het lijkt erop dat deze man even de hemel heeft laten doorbreken met zijn knuffel voor de minister.

Beeld: RTL Nieuws

Reacties

“Tijdens de bergrede in Mattheüs 5:3 zegend Jezus de zwakbegaafden als Hij zegt: "Zalig zijn de armen van geest, want van hen is het Koninkrijk der hemelen."

Jezus doelt hiermee niet op zwakbegaafden, althans niet enkel op hen. Ik vind dit een vrij komische interpretatie trouwens.
P
Weer iemand die zich niet aan de regels houdt!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen