Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Joe Carter

De overduidelijke tegenstrijdigheid van Bidens transgenderbeleid

Het nieuwe beleid van Joe Biden om transgenders in het leger te beschermen tegen discriminatie leidt op andere plekken juist tot discriminatie. Dat vertelt Joe Carter van de Gospel coalition in een uitgebreide column. "Als je transvrouwen (biologisch gezien mannen) in het leger aan de fysieke voorwaarden voor vrouwen laat voldoen, discrimineer je de mannen op basis van hun geslacht."

"Het is mijn overtuiging dat genderidentiteit geen drempel moet zijn om je aan te sluiten bij het leger", dat zei president Joe Biden in uitvoerend bevel. Het zorgt er volgens hem voor dat "transgenders die het leger in willen aan de juiste fysieke voorwaarden kunnen voldoen vrij van discriminatie zijn."

In 2018 bepaalde president Trump dat transgenders onder hun biologische sekse deel moesten nemen. Als dat niet lukte dat moesten ze uit dienst gezet worden. Biden denkt de tijd terug te kunnen draaien naar de wetgeving van Obama maar begrijpt niet dat dit niet alleen enorm tegenstrijdig is maar ook dat het effect zal hebben op het Amerikaanse leger en het Amerikaanse volk.

Onderzoek
Een onderzoek van de Rand coöperatie uit 2016 is leidend in het nieuwe beleid. Al lag het ook toen al onder vuur. Dit onderzoek is inmiddels al achterhaald door nieuw onderzoek dat je niet mag negeren in 2021. Volgens dit rapport is slechts 0,1 procent van het leger transgender, iets lager dan de 0,6 procent van de volwassen Amerikanen die zich op deze manier identificeert. 

Maar dit rapport gaat voorbij aan de recente explosie van nieuwe transgenders. Recente onderzoeken tonen aan dat bijna 3 procent van alle tieners zich identificeren als transgender of non-binary. Dat is een bijna evengrote groep als mannen en vrouwen die homo of lesbisch zijn. Het totaal aantal transgenders in het leger zou dan toennemen van 2450 naar meer dan 39.000. 

Ik denk niet dat 3 procent van de tieners daadwerkelijk transgender is. Waarschijnlijk laat 99 procent die identiteit varen als ze volwassen worden. Maar de LHBTQ+ activisten geloven van wel en moeten deze cijfers dus verdedigen. 

Effect
Dat zou betekenen dat er net zoveel transgenders in het leger zouden zitten als de voltallige U.S. Marine Corps Reserves. Dat is dus nogal een verschil. De resultaten van het 'Rand rapport' uit 2016 zijn ook gebasseerd op vier landen met transgenders binnen het leger. Maar binnen deze vier landen bedraagt het aantal transgenders minder dan 1000 mensen. Dat het toelaten van transgenders een minimaal effect zou hebben op het leger is gebaseerd op transgenders die een geslachtsoperatie hebben ondergaan. 

Operatie
Voor 2016 werd bijna elke transgender uitgesloten van het leger. Na Obama's wet in 2016 mochten ze in hun biologische sekse meedoen als ze inderdaad een geslachtsoperatie hadden ondergaan; vastgesteld door een psycholoog van het leger. Activisten hielden zich stil om Obama deze radicaal nieuwe wet uit te kunnen laten voeren. Maar ook toen was al bekend dat niet elke transgender ook daadwerkelijk een geslachtsveranderde operatie wil ondergaan of medische veranderingen wil inzetten op dat gebied.

In 2011 meldde een nationaal onderzoek naar transgenders dat 61 procent medische middelen had gebruikt voor geslachtsverandering en slechts 33 procent een geslachtsveranderende operatie had ondergaan. 14 procent van de (biologische) vrouwen en 72 procent van de (biologische) mannen geven daarin aan nooit een volledige geslachtsveranderende operatie te willen.

Als het leger zegt dat transvrouwen (biologisch man) moeten voldoen aan de voorwaarden voor biologische mannen om bij het leger te mogen dan zeg je daar eigenlijk mee dat deze transvrouwen eigenlijk helemaal geen vrouwen zijn.

Maar een beleid dat vereist dat transgenders zich laten opereren zou het beleid van president Biden geweld aan doen als het gaat om de LHBTQ+ inclusiviteit. Dat heeft te maken met zijn "Gelijke rechten wet". Waarin burgerrechtenwetten uit 1964 en 1968 ervoor moeten zorgen dat discriminatie op basis van seksuele voorkeur en sekse verhinderd wordt. Deze wet spreek niet over medische veranderingen voordat je rechten hebt als transgender. Dat idee zouden veel transgenderactivisten ook verschrikkelijk vinden.

Discriminatie
Als het leger zegt dat transvrouwen (biologisch man) moeten voldoen aan de voorwaarden voor biologische mannen om bij het leger te mogen dan zeg je daar eigenlijk mee dat deze transvrouwen eigenlijk helemaal geen vrouwen zijn. Dit is in lijn met de realiteit maar gaat tegen de inclusiviteit van Biden in. 

Maar als het leger transvrouwen zou toestaan om aan de voorwaarden voor vrouwen te voldoen, discrimineer je daar de mannen mee. Want zij worden dan gediscrimineerd om hun sekse. Ze moeten aan zwaardere voorwaarden voldoen, alleen maar omdat ze man zijn. 

Een andere factor voor uitsluiting van het leger is een zelfmoordpoging. 41 procent van alle transgenders zouden een zelfmoordpoging hebben ondernomen tegenover 4,6 procent van de totale bevolking. Dus bijna de helft van alle transgenders zou al uitgesloten moeten worden van het leger, ze hebben ook vaker last van psychische en fysieke ongemakken. 

Deze factoren bedreigen de paraatheid van het leger en zijn redenen voor christenen om transgenders met extra compassie tegemoet te treden. Maar dit beleid en deze wetten vormen een bedreiging voor de rechten van een vrouw. Want elke man die zich als vrouw identificeert kan nu gebruik maken die er juist voor zijn bedoeld om vrouwen te beschermen tegen discriminatie door mannen. 

Bijbel
Het beleid zou gericht moeten zijn op Gods ontwerp. In de Bijbel staat: "Man en vrouw schiep hij hen" - Genesis 5:2. Zo simpel is het. Een duidelijke waarheid waar de cultuur tegen opstaat en die we moeten verdedigen. God heeft iets te zeggen over mannelijkheid en vrouwelijkheid. Wat God te zeggen heeft vindt zijn wortels in wat Hij ontworpen heeft.

Het gaat er niet alleen om mensen bij de familie te betrekken. Het gaat er ook om vrouwen te beschermen tegen een cultuur die mannelijke kracht aanbidt en vrouwelijkheid onderdrukt. President Biden denk dat hij een verandering kan teweeg kan brengen in de levens van minder dan 1 procent van de bevolking. Maar zeggen dat sekse niet bestaat zal de vrouwelijke 51 procent van de bevolking schaden.

Reacties

Dit artikel laat goed zien dat een beleid dat, hoe goed men het ook bedoelt, zich niet baseert op Gods heilzame scheppingsorde, kortzichtig is en alleen maar leidt tot meer problemen, en niet tot de oplossing van problemen.
K
Helaas is het niet zo simpel als "mannelijk en vrouwelijk schiep hij hen". We leven niet meer in het paradijs. Als je echt consequent wil zijn in deze, dan is de norm van het leger voor iedereen gelijk, ongeacht sekse. De uitkomst laat zich wel raden, want de genen gaan dan het verschil maken.

Maar wat ik vooral bizar vindt: racisme is nog steeds een enorm probleem in de VS. Ga dat dan oplossen, in plaats van je op deze manier druk maken over een heel klein deel van de bevolking.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen