Verre Naasten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Verre Naasten-medewerkers stembureaulid in eigen woonplaats

Zo’n twintig medewerkers van mission-organisatie Verre Naasten hebben zich aangemeld als stembureaulid voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Om bij te dragen aan een goed verloop van de verkiezingen in de eigen woonplaats, nemen de Verre Naasten-medewerkers een vrije dag op. Want juist in verband met de coronapandemie zijn extra vrijwilligers hard nodig!

Directeur Klaas Harink: "Als medewerkers van Verre Naasten onderhouden we contacten met tientallen partners in evenzoveel landen over de hele wereld. Daardoor weten we als geen ander hoe belangrijk een functionerende democratie en eerlijke verkiezingen zijn voor een vrije en veilige samenleving. Met name ook als het gaat om vrijheid van religie. Door ons werk horen we dagelijks verhalen van niet te beschrijven corruptie, en daardoor armoede en onrecht, als er geen eerlijke verkiezingen zijn. Democratie moet je vieren!"

Harink geeft aan trots te zijn op zijn medewerkers die een dag inleveren om dienstbaar te zijn aan de samenleving. "Ook dat is geloof delen!"

Geloof delen wereldwijd
De landelijke mission-organisatie Verre Naasten uit Zwolle ondersteunt kerken in Nederland bij de uitvoering van hun missionaire verlangen: geloof delen wereldwijd. Daarbij werkt Verre Naasten samen met partnerkerken en -organisaties in meer dan 30 landen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen