christen kerk myanmar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2021 door Redactie

Christenen ontvluchten huis en haard en stichten 'Bethel' als nieuw dorp

Christenen in het boeddhistische Myanmar hebben hun huis wegens lokale conflicten in het noorden van het land moeten onvluchten. Samen stichtten de gelovigen een dorp in de buurt van de plaats Yangon met de naam 'Baythala', ofwel: 'Bethel'. Het dorp is vernoemd naar de Bijbelse plaats die een toevlucht was voor mensen in nood. Baythala bestaat uit ongeveer 80 christenen die samen in gemeenschap leven. De Christian Post sprak met een aantal lokale gelovigen.

Kan Lwat is een plaatselijke leider in de christelijke gemeenschap. Hij vertelt waarom Baythala zo belangrijk is geworden voor de gelovigen. "De plaats staat voor ons symbool van de zegen van Jezus, Hij is mensen in nood tot steun. Hij geeft vrede", licht de christen uit Myanmar toe.

Het dorp wordt momenteel ondersteund door christelijke organisaties. Er is een tekort aan werk in de regio van Yangon door een economische crisis en de pandemie. Het is moeilijk voor de christenen om als sociale minderheid aan werk te komen en rond te komen. De omstandigheden in Baythala zijn niet ideaal, maar de bewoners houden hoop en vinden rust in het geloof. "Ook al zijn onze levens niet optimaal, hoop ik op een betere toekomst voor mijn kinderen", aldus Lwat.

Lokale voorganger Aung Far geeft aan dat ze ondanks de moeilijkheden dankbaar zijn voor een veilig thuis na het oorlogsgeweld dat ze ontvluchtten. "Ook al zouden we naar huis willen, we kunnen daar niet meer in vrede leven, omdat er aanhoudende onrust is", aldus de voorganger. "Ik ben blij dat ik hier woon. Het voelt anders dan mijn eerdere thuis."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen