Voorgangers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2021 door Patrick Goede

Onderzoek: Populariteit complottheorieën neemt ook toe in Amerikaanse kerken

Uit onderzoek van Lifeway Research onder 1007 Amerikaanse pastors blijkt dat ongeveer de helft van hen (49%) te maken heeft met kerkleden die complottheorieën delen. "Kerken horen plekken te zijn waar op de waarheid gefocust wordt, toch hoort de helft van de pastors dergelijke geluiden, een groot contrast", zegt Scott McConnell.

Het onderzoek van Lifeway Research werd in september afgenomen. Scott McConnell is uitvoerend directeur bij Lifeway Research en is geschrokken van de cijfers. "De keine minderheid van een kerk bestaat vaak uit complotdenkers. Maar hoe groter de kerk, hoe meer mensen kunnen worden misleid." Hij vervolgt: "Het lijkt erop dat de theorieën vooral weerklank vinden in conservatieve kringen, dat verklaart ook een hoger percentage onder witte voorgangers."

Ook de christelijke apologeet Mary Jo Sharp maakt zich zorgen. "Het onverantwoordelijk omgaan met informatie laat zien wat voor impact christenen hebben op hun directe omgeving en door social media, ook op de rest van de wereld. Voor niet-gelovigen zou het bij kunnen dragen aan het inmiddels populaire idee dat christenen niet intellectueel en anti-wetenschap zou zijn."

Reacties

P
Het grote complot van de lieden van de Nieuwe Wereld Orde is er echt. Ze doen er zelf niet eens geheimzinnig over dat ze er mee bezig zijn (de "Grote Reset"). Dat te ontkennen is het hoofd in het zand steken. Natuurlijk zijn er ook rare en verkeerde complottheorieën, maar gooi niet alles op een hoop.
Kerkleden die in complottheorieën geloven, zouden deze preek van Jan Pool moeten horen:

https://www.bing.com/videos/search?q=Wat+is+waarheid+jan+pool&docid=608039203691564593&mid=6F8578C661492632F3D86F8578C661492632F3D8&view=detail&FORM=VIRE
"Het is fataal nog langer de onnozele struisvogel te blijven uithangen."Juist, inmiddels is de berg met aanwijzingen zo hoog dat je bewust blind moet zijn om dat niet te zien. Ik ben wat dat betreft ook gestopt met het opsommen van de feiten, wie het niet wil zien die ziet het niet en wie het niet wil horen die hoort het niet. Ik stel af en toe wel een paar vragen, en alleen dat al doet vaak veel stof opwaaien.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen