Jose Chicas ABC 11 screenshot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2021 door Redactie

Voorganger herenigd met gezin na drie jaar schuilen in kerkgebouw

Voor het eerst sinds drie jaar zet de El Salvadoraanse voorganger José Chicas een voet buiten de deur van zijn kerk in North Carolina. De voorganger had geen legale verblijfsvergunning in de Verenigde Staten en besloot te schuilen voor deportatie in 2017 om een scheiding met zijn gezin en gemeente te voorkomen. President Joe Biden ondertekende op 22 januari een decreet waarmee hij deportatie van immigranten verbiedt die voor 1 november 2020 in de VS aankwamen. "God heeft vandaag overwonnen", reageert voorganger op de Christian Post.

Nadat José Chicas en zijn vrouw in 1985 naar de Verenigde Staten vluchtten van de burgeroorlog in El Salvador, besloten zij geen asiel aan te vragen wegens slecht juridisch advies. In 2017 hoorde Chicas dat hij een enkel ticket naar El Salvador moest kopen en nooit meer terug mocht keren naar de Verenigde Staten. Dit betekende een scheiding tussen de voorganger en zijn gezin, kinderen en gemeente.

De voorganger besloot te schuilen in het gebouw van de kerk. "Dit is als een gevangenis, want ik kan niet naar buiten", vertelt José Chicas over de talloze dagen waarin hij gescheiden was van zijn gezin. Voor het eerst sinds meer dan 1300 dagen keerde hij terug naar zijn huis. Hij is dankbaar dat hij herenigd is met zijn gezin.

Afbeelding: ABC 11 screenshot

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen