john macarthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2021 door Redactie

John MacArthur noemt populaire megakerken corrupt en oppervlakkig

Volgens de Amerikaanse voorganger John MacArthur promoten grote kerken een corrupt en oppervlakkig geloof. De invloedrijke evangelical stelt op de Christian Post dat deze kerken het nu moeilijker hebben, doordat misstanden via het internet aan het licht worden gebracht. "Christenen proberen een cultuur te creëren die aantrekkelijk is voor ongelovigen", aldus de voorganger van Grace Community Church, een grote conservatieve baptistengemeente in Los Angeles.

MacArthur legt uit dat de kerk eigenlijk de gemeenteleden tot bekering van hun oude leven zou moeten roepen, maar dit lastig is voor grote, populaire kerken, omdat "oppervlakkig christendom meer geld oplevert". De evangelical noemt de populaire megakerken dan ook corrupt.

MacArthur refereert tevens naar recente seksschandalen van Ravi Zacharias en voormalig Hillsong voorganger Carl Lentz. "We zien de een na de ander ten val komen op het internet. Levenden en doden. Een dode apologeet had gedurende zijn leven een buitensporig seksleven. Een coole rock-'n-roll voorganger had jarenlang meerdere buitenechtelijke seksuele contacten", aldus John MacArthur.

"Ik kijk naar deze gemeenten en denk bij mezelf: niemand zou tot geloof komen dan door het werk van Jezus", vervolgt de voorganger van Grace Community Church zijn betoog. "We prediken Christus, toch? Je voelt je aangetrokken tot Hem, toch? Maar er zijn mensen die kijken naar onze prediking en het onuitnodigend en afstotend vinden. Wie zijn deze mensen? Vuile, immorele, corrupte narcisten. Zonder Jezus is het christendom onaantrekkelijk."

Tot slot haalt de voorganger de pogingen van de lokale overheid aan Grace Community Church te sluiten tijdens de coronacrisis. MacArthur legt aan zijn gemeente uit dat de standvastigheid tot zegen is geweest. "In het midden van de rechtszaak heeft de Heer onze kerk laten groeien. Dit was een kleine kerk tot het coronavirus om de hoek kwam kijken. We hebben duizend nieuwe leden en veel mensen mogen dopen", vertelt MacArthur.

De nieuwe gemeenteleden worden 'Grace vluchtelingen' genoemd. "Het zijn de mensen die geen andere kerk meer hadden en naar ons kwamen als vluchtelingen", legt de voorganger uit. "Zijn we hier niet blij mee? Zijn we hier niet mee gezegend? Sommigen kwamen hier, omdat we de enige kerk waren die open bleef, maar ze vonden een kerk die het pure evangelie verkondigt. Het is een kerk die het evangelie vertegenwoordigt en het Woord van God predikt."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

c
MCArthur slaat de spijker op de kop. En dit is niet achteraf praten van hem er is al hiervoor veel gewaarschuwd. En de geloofshelden bekeerden zich door terechtwijzing. Zacharias zul je de vruchten niet meer kunnen zien. bij Carl lenz hopelijk wel.
K
"wie meent te staan, zie toe dat hij niet valle". Op het moment dat je denkt dat je het daadwerkelijk beter doet dan anderen, dan gaat het mis.

MacArthur geeft lekker af op zijn mede predikanten en kerkleiders, maar lijkt niet te beseffen dat wij allemaal zondige mensen zijn. Wat dat betreft passen Zacharias en Lentz prima in een hele rij geloofshelden uit het testament, welk op seksueel vlak ook niet over de lat van MacArthur komen. bv David, Abraham, Salomo.
Grappig, zijn kerk wordt maar zo dankzij de dwarse opstelling in de pandemie een mega-kerk. Als dat een een zuivere basis is... Ach, wie het zwaard hanteer valt er zelf zomaar in.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen