Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2021 door Redactie

SGP: Korting kinderbijslag moet van tafel

Het kabinet wil korten op de kinderbijslag. “Een slecht idee, gezinnen hebben het juist nu al zo zwaar”, reageert SGP-Kamerlid Chris Stoffer. Hij spreekt van een “verkeerd signaal” op een “verkeerd moment” en stelt schriftelijke Kamervragen.

Afgelopen vrijdag kwam het kabinet naar buiten met het voornemen om te bezuinigen op de kinderbijslag om zo de extra kosten bij de uitvoeringsorganisaties SVB en UWV te kunnen dekken. Om die reden zou in 2022 en 2023 deze kindregeling voor gezinnen met kinderen niet geïndexeerd worden en in 2024 slechts gedeeltelijk, terwijl wettelijk is vastgelegd dat halfjaarlijks een indexering moet plaatsvinden.

Volgens minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) is het belangrijk om te investeren in de ICT en de dienstverlening van het UWV en de SVB. Hij wijst erop dat het UWV onder meer verantwoordelijk is voor het uitkeren van de coronanoodsteun. "Dat kost wel geld, dat moet ergens vandaan komen." Het wetsvoorstel is vorige week in consultatie gegaan. De komende weken kunnen mensen hun zegje erover doen.

Stoffer: “Het kabinet zegt steeds terecht dat het zware tijden zijn, en dat het alles doet wat mogelijk is om iedereen door deze crisis heen te helpen. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat het kabinet nu met dit voorstel komt. Gezinnen met kinderen zitten al in de hoek waar de klappen vallen in deze coronatijd. Deze bezuiniging moet daarom van tafel!”

Klik hier om de schriftelijke vragen van de SGP te bekijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen