Leven en dood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2021 door Patrick Goede

Stekker eruit bij 5-jarig dochtertje is niet "Gods wil" zegt moeder na twee jaar life-support

Het moederhart van Paula Parfitt huilt en vecht. Al twee jaar lang verkeert haar dochtertje Pippa op de grens van leven en dood. Ze wordt in vegetatieve toestand in leven gehouden in het ziekenhuis. "Als christen geloof ik in Gods wetten, die bestaan eruit om elk leven te koesteren, te respecteren en te verzorgen." Dat meldt Christian Today.

De vraag is hoe respectvol het is om een 5-jarige in vegetatieve toestand continu van kunstmatige levensondersteuning te blijven voorzien. De rechter besloot dan ook dat deze ondersteuning moet stoppen, maar geeft moeder Paula wel de mogelijkheid daartegen in beroep te gaan. Ze probeert nu 100.000 dollar op te halen om dit mogelijk te maken en wordt gesteund door een christelijke pro-life organisatie. "Ik ben niet alleen dankbaar voor de financiële support maar ook voor hun gebeden, medemenselijkheid en liefde", zegt Paula.

Dochter Pippa kreeg een acute hersenziekte waardoor ze in deze vegetatieve staat belandde. De leidinggevenden van het ziekenhuis geloven dat het echt in het voordeel is van Pippa om de life-support te beëindigen en het haar mogelijk te maken om te sterven. Volgens Paula Parfitt had "God haar nu wel weggenomen" als Hij gewild had dat ze zou sterven.

"Pippa heeft de laatste twee jaar overleefd en laten zien dat ze wil leven", zegt Paula. "Ik heb een sterk geloof en blijf op God vertrouwen." Ook een afgevaardigde van de pro-life organisatie SPUC, John Deighan, doet een duit in het zakje. "Alle levens zijn heilig en we zijn tegen abortus, hulp bij zelfdoding of welke vorm van euthanasie dan ook. We zijn erg geraakt door het verhaal van Pippa en willen haar de best mogelijke hulp bieden. We konden niet toekijken en niets doen. Gelukkig zijn de mensen in onze achterban gulle gevers."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen