Francis Chan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2021 door Redactie

Hongkong wijst verlengen visum Amerikaanse kerkstichter af

Evangelist Francis Chan keert eerder terug naar Amerika nadat zijn visum in Hongkong wordt afgewezen. De Amerikaanse spreker verhuisde begin 2020 naar Azië om hier kerken te stichten. Na het oprichten van drie huisgemeenten wordt het visum van de voorganger en zijn gezin niet verlengd. ""Zijn jullie er klaar voor?", vroeg ik aan de gelovigen voor zijn vertrek. "Nee", was hun antwoord", vertelt kerkstichter Chan aan de Christian Post.

Chan vertelt over het werk dat hij voor zijn vertrek heeft kunnen verrichten in de Aziatische metropool. "We hebben de Heer drie huisgemeenten zien planten met ongeveer 15 á 20 leden. Een van deze kerken kwam samen in ons huis, maar onverwacht moesten wij het land verlaten." Hierdoor hebben de gemeenten geen vaste plek meer om samen te komen.

Toen Chan in Hongkong kwam viel het hem op hoe 'verwesterd' de regio was. "Heb je naasten lief is een buitenlands concept", legt de Amerikaanse kerkstichter uit. "Relaties zijn de mensen vreemd. Het is voor hen al vreemd om mensen, bijvoorbeeld de voorganger, op bezoek te hebben. Daarom leg ik steeds de nadruk op liefde en eenheid in de kerk."

De situatie doet Chan denken aan de vroege gemeentes die Paulus stichtte, waar hij niet altijd naar terug kon keren wegens gevangenschap en vervolging. Chan hoopt dat er snel alsnog mogelijkheden zullen zijn om terug te keren naar de huisgemeenten in China en zijn werk voort te zetten.

""Zijn jullie er klaar voor?", vroeg ik aan de gelovigen voor zijn vertrek. "Nee, we zijn er niet klaar voor", was hun antwoord", verltelt de kerkstichter. Ondanks dat de gemeenteleden zich zorgen maken om het vertrek van de voorganger. Heeft Chan er vertrouwen in dat God de situatie in goede banen zal leiden.

"Ik geloof in jullie", aldus Francis Chan. "Ik heb vrede in mijn hart, omdat ik weet dat de Heilige Geest door jullie heen zal werken. Ik geloof dat God me terug heeft gebracht naar de Verenigde Staten en het jullie zal stimuleren om te groeien. We hebben de kracht van Zijn Geest met ons. We kunnen dit. Ik heb meer middelen om jullie toe te rusten dan de vroege kerken. Er zijn zoveel mogelijkheden online. Ik heb toegang tot de Schrift, wat een groot voordeel is." 

Afbeelding: YouTube Crazy Love - Francis Chan

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen