Godslastering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2021 door Patrick Goede

Moet godslastering weer strafbaar worden? CIP.nl vroeg het de mensen op straat

Moet godslastering weer strafbaar worden? Dat is de vraag die CIP.nl voorbijgangers op straat en dominees in Amsterdam, Urk en Staphorst heeft voorgelegd.

De discussie rondom het belachelijk maken van Jezus of Mohammed-cartoons vindt vaak plaats tijdens ophef en verhitte emoties. Maar wat als je het ter sprake brengt op een rustiger moment? Zitten de emoties dan ook zo hoog? En wat zou een gepaste straf kunnen zijn? "Een taakstraf lijkt me prima. Het liefst in een christelijke bejaardentehuis waar ze horen hoeveel Jezus voor hen betekent heeft", geeft spreker Jurjen ten Brinke een voorzetje.

CIP.nl kan deze video over godslastering maken dankzij haar leden. Nog geen CIP+ lid? Start hier je gratis maand.

De vraag is ook of christenen niet meer van zich af moeten bijten of meer stampij moeten maken als Jezus belachelijk gemaakt wordt. Moslims lijk je toch vaker te horen als hun profeet Mohammed onheus bejegend wordt. Volgens de moslima die wij spraken op straat, hoort ze christenen wel degelijk hun mening geven als er godslastering plaatsvindt: "Hoe bedoelt u dat? Ik geloof dat mensen het wel zeggen als ze dat niet leuk vinden."


CIP Video's
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Gert-Jan Segers: "Laat wat we zeggen over abortus doordrongen zijn van naastenliefde"
- Kees van der Staaij: "Stel je vertrouwen niet in de politiek maar op God"
- CDA-Kamerlid Derk Boswijk: "Bid voor wijsheid bij keuze wel of niet vaccineren"
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start je gratis maand!

Reacties

C
Als GODSlastering strafbaar gemaakt zou worden dan zou dat de moslems niet tevreden stellen - ze ergeren zich immers het meeste aan het lasteren van hun profeet
H
Niemand heeft het recht op niet beledigd te worden, ook christenen en moslims niet. Elk idee, overtuiging, religie, ideologie, discipline moet bekritiseerd mogen (moeten!) worden. De vrijheid van meningsuiting is de basis van al onze vrijheden, valt dat weg dan snel dictatuur.
C
Als GODSlastering strafbaar gemaakt zou worden dan zou dat de moslems niet tevreden stellen - ze ergeren zich immers het meeste aan het lasteren van hun profeet
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen