homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 januari 2021 door Jeffrey Schipper

17-jarige homoseksueel: 'Waarom heeft God mij zo gemaakt?'

"Ik wil aan de ene kant bij God horen, maar aan de andere kant wil ik ook een relatie hebben. Betekent het bijbelvers dat je wel een relatie mag hebben maar nooit gemeenschap mag hebben met elkaar? Of moet ik dan mijn hele leven alleen blijven? En als God mij heeft geschapen als een uniek persoon, waarom heeft Hij mij dan zo gemaakt?", aldus een 17-jarige jongen, die op jongens valt, in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Wat grijpt jouw vraag me aan", maakt ds. T. A. Bakker duidelijk. "Waarom? Omdat ik een geweldige nood proef. Een enorme worsteling. Een intense strijd. En die strijd valt je zwaar. Als ik probeer me in je te verplaatsen, kan ik het me voorstellen, al besef ik niet wat jij voelt... En tegelijk denk ik aan al die Psalmen en verhalen en teksten in de Bijbel waar getuigd wordt: juist in de strijd, juist in de ellende, juist als je je eenzaam voelt en als je worstelt met talloze vragen, dán is God nabij! Dáár wil Hij zijn met Zijn vertroostend gezicht.

Als je er tot op de bodem van je hart van overtuigd bent: God heeft mij lief, dan geeft dat kracht voor de strijd. Hij heeft mij van al mijn zonden verlost, Hij heeft mij afgewassen, geheiligd, gerechtvaardigd, in Jezus’ Naam, door Zijn Geest (1 Korinthe 6:11). Dan leeft die vraag in je hart: “Heere, U hebt me gered, maar wat is nu Uw weg met mij? Mag ik helemaal aan U toegewijd leven?” Die vraag stelt elke christen. Je leeft niet voor jezelf, maar voor God.

Even los van de kwestie waar homoseksuele gevoelens vandaan komen (ik bedoel: is dat iets biologisch, is het het gevolg van opvoeding of van dingen die je hebt meegemaakt?), God staat boven alle dingen en heeft dit kruis op jouw schouders gelegd. Ja, ik noem het een kruis. Want volgens mij komt in homoseksuele gevoelens een enorme gebrokenheid openbaar. Hoe mooi passen man en vrouw bij elkaar. Onze geslachtsdelen zijn op die eenheid aangelegd. Niet op een homoseksuele eenheid.

Nee, God is er de schuld niet van dat wij verkeerde verlangens hebben. Want Hij heeft ons mensen helemaal goed gemaakt. Het is een gevolg van het feit dat wij in het Paradijs afscheid hebben genomen van God. Dat neemt niet weg dat Hij jou zeker heteroseksuele gevoelens kan geven. Waarom Hij dat niet doet? Ik weet het niet. Echt niet. Jij worstelt met die vragen, ik worstel een beetje met je mee. (...) Ik zal voor je bidden. Het is de HEERE Die knopen losmaakt. Bij Hem moeten we zijn!", aldus de hersteld hervormde predikant uit Nieuwe-Tonge.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Lees zijn volledige antwoord op de website van Refoweb.nl

Reacties

Inderdaad is sprake van een grote nood, maar het is een misvatting te denken dat God iemand zo gemaakt heeft. Het is een gevolg van de zondeval (“afscheid hebben genomen van God”). Maar het bemoedigende nieuws is dat God van ieder mens houdt, en nog mooier is (ook al gelooft niet iedereen dat) dat Hij weet en ernaar verlangt dat we door de kracht van de Heilige Geest verlost kunnen worden van wat niet bij ons hoort. Een geloofsstrijd, maar het is mogelijk (Mark. 9:23;10:27).
K
"God heeft ons mannelijk en vrouwelijk gemaakt". In het paradijs ja. De werkelijkheid is anders. Maar volgens het zelfde paradijselijke verhaal was het niet goed dat de mens alleen bleef.

Zonder mannelijk en vrouwelijk is er geen voortplanting. Zo basaal is het. Is seks er dan alleen maar voor de voortplanting (zoals bij de RK)? En voldoet een homoseksueel beter aan het scheppingsideaal als hij alleen blijft? Is dat wat God vraag? Alleen blijven in plaats van iemand liefhebben voor het leven?
J
God zeide: Laat ons mensen maken! ´Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken, die als tegen hem over zij.

De HEERE God bouwde ... een vrouw, en Hij bracht haar tot Adam. Men zal haar Manninne heten.

Het volgende vers (Gen 2:24) zegt:

D A A R O M zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten, en zijn vrouw aankleven; en zij zullen tot één vlees zijn.

En God zag al wat Hij gemaakt had, en ziet, het was zeer goed.ZO heeft de HEERE God mensen, ons, jij, mij gemaakt.
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen