Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Onderzoek: Meerderheid evangelicals steunt Trump ook na bestorming Capitool

Voormalig president Donald Trump blijft populair onder white evangelicals, zo blijkt uit een nieuwe enquête van Public Religion Research Institute.

Het onderzoek vond een week nadat Trump-aanhangers het Capitool bestormden plaats. Uit deze recente enquête komt naar voren dat 62 procent van de white evangelicals Trump steunt; een stijging van 3 procent ten opzichte van een vergelijkbaar onderzoek in november vorig jaar. De enquête werd gehouden onder ruim duizend volwassenen, verspreid over vijftig Amerikaanse staten.

Onder katholieken daalde de steun aan Trump van 51 procent in november naar 39 procent nu. Onder protestantse christenen (white mainline Protestants, red.) nam die steun toe: van 34 naar 41 procent. De mainline Protestants vertegenwoordigen onder andere de Episcopal Church, Presbyterian Church en United Church of Christ; een andere groep dat de evangelicals waarin conservatieve gereformeerde én evangelische christenen zijn vertegenwoordigd.

Na de Amerikaanse verkiezingen werd duidelijk dat een overgrote meerderheid van de conservatieve christenen opnieuw voor Trump heeft gekozen. "Niemand zal Donald Trump met Jezus verwarren, maar de conservatieve christenen geloven dat Trump beter een Bijbels wereldbeeld vertegenwoordigt dan Biden", aldus het christelijke stembureau Barna. Een belangrijke reden voor de steun van Trump was voor 60 procent het pro-life standpunt.

Na de bestorming van het Capitool nam een aantal invloedrijke evangelicals afstand van Trump, onder wie de invloedrijke theoloog Russell Moore, voorzitter van de Ethics & Religious Liberty Commission van de Southern Baptist Convention. Hij noemde de bestorming “immoreel, onrechtvaardig, gevaarlijk en onvergeeflijk". Tegelijkertijd is er ook een groep christelijke voorgangers die Trump ook na de bestorming van het Capitool blijft verdedigen.

Reacties

W
@Marc van den Oord

Quote: - Bovenstaande commentaren vind ik zeer hooghartig en zeer zee dom. Waarom? IEDER leider dient beoordeelt te worden en een zogenaamde leider als trump met "crap them in the pussy" haalt het niet verder dan een gevaarlijke cult leider......

'hooghartig en dom' !? Jouw diabolische demagogie is meer dan verachtelijk.
J
Als ik probeert in te schatten wat er de komende jaren uit de krochten van de democraten wordt uitgebraakt mbt afbraak richting Christendom, dan verlang ik nu al terug naar de Trump tijd.

Biden legt op de eerste dag invoering van genderneutralisering op. En Pelosi voert per direct (zonder enig vooroverleg) een verbod op een hele waslijst van woorden in, voegt daar een lijst van vervangende woorden bij, die men per direct verplicht moet gaan gebruiken!

Zie hier het begin van de demonisering van alles wat niet links (genoeg) is!W
De tegenstander probeert altijd essentiële politieke mensen in een negatief daglicht te plaatsen en deinst er niet voor terug om elk ongeoorloofd middel in te zetten; intimidatie, valse beschuldigingen, demagogie, laster en ‘false flag’ operaties, bij het laatste speelde Antifa de grootste rol, een gecoördineerde actie samen met politie geïnstigeerd door de politieke oppositie. Daarnaast bevonden de grootste criminelen zich niet buiten maar binnen het Capitool, van impeachment hoaxes, gecorrumpeerde verkiezingen en deze ‘vermeende’ aanval.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen