christelijk Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2021 door Patrick Goede

Christelijk meisje (12) vijf maanden vastgehouden in veestal na gedwongen huwelijk

Een twaalfjarig meisje is maandenlang vastgehouden in een veestal. Ze moest de stal schoonmaken en werd gevangengehouden door een 45-jarige moslim die haar gedwongen zou hebben met hem te trouwen. Hij bond haar vast aan een ketting. Haar enkels waren verwond door de boeien, toen ze vorige maand door de politie werd bevrijd. Ook werd ze herhaaldelijk verkracht. Dat meldt The Telegraph.

De zaak is opgepakt door meerdere mensenrechtenorganisaties. Die zeggen dat het maanden duurde voordat de klachten van het meisje haar familie gehoord werden. Ze beweren dat honderden Pakistaanse meisje van hindoes en christenen jaarlijks gedwongen worden om te trouwen met moslims. De overheid zou een oogje toeknijpen uit angst voor het beledigen van radicale moslims.

Toen het meisje weggehaald werd, oordeelde een rechtbank eerst dat haar huwelijk met de man rechtmatig was. Ze is nu ondergedoken bij de Britse organisatie Aid to the Church in Need. Deze organisatie heeft de Britse premier Boris Johnson aangeschreven om haar asiel te verlenen. Haar vader vertelde hen: "Ze vertelde mij dat ze als slaaf behandeld werd."

Reacties

Als ik over dit 12-jarige meisje lees, dat zij herhaaldelijk is verkracht. En dat dit jaarlijks honderden Pakistaanse meisjes van christenen en hindoes overkomt en dat de overheid dan een oogje dichtknijpt, dan vraag ik me af: is volgens de Koran pedoseksualiteit en verkrachting van kinderen een reine en heilige zaak? Dat kan ik niet geloven! Maar dan behoort de wereldwijde islamitische gemeenschap een strenge fatwa over het wangedrag van deze radicale moslims uit te spreken, want juist ZIJ zijn een belediging van Allah en zijn heilige profeet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen