corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2021 door Redactie

Politie beëindigt weer kerkdienst in Duitsland na overtreding coronaregels

De Duitse politie heeft afgelopen donderdagavond een einde gemaakt aan een kerkdienst in Essen. De 98 aanwezigen hielden zich niet aan de gestelde coronamaatregelen in Duitsland. Zo droegen ze geen mondkapje en hielden ze geen voldoende afstand. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Naar aanleiding van een tip ging de politie polshoogte nemen bij het kerkgenootschap. Bij aankomst bleek dat er in totaal 98 kerkgangers aanwezig waren van wie niemand een mondkapje droeg. Ook werd de afstand die noodzakelijk is niet gerespecteerd. Toen de politie vroeg om een lijst met aanwezigen, bleek de kerk daar niet over te beschikken. Dit is echter wel verplicht in Duitsland.

Het is overigens niet de eerste keer dat er bij onze oosterburen door de politie een einde wordt gemaakt aan een kerkdienst. In Essen gebeurde het al eens eerder, maar ook kerken in Berlijn en Herford moesten hun dienst beëindigen toen na onderzoek van de politie bleek da ze zich niet aan de geldende maatregelen hielden. Opvallend is dat het vaak om migrantenkerken gaat. Alle volwassen aanwezigen krijgen een boete.

Reacties

Zeer onterecht, wat mij betreft. Ze hebben moed om God boven de regeltjes te stellen. Angst voor mensen spant een strik.
Zeer terecht, wat mij betreft. Wat een domoren.
J
Zijn die personen getest op corona-virus (als dat al mogelijk is met de huidige test!)

Kijk als daar uitkomt, dat meerdere personen een actief virus actief bij zich hadden,

dan ..... Ja, Dan is het m.i terecht om al die Donner und Blitz daarna over hen heen te strooien.Dan gaat daar ook een waarschuwend voorbeeld van uit.

Nu is het voor mij uitsluitend kerkje pesten!

Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen