verkiezingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2021 door Redactie

Stem je als christen op een niet-christelijke partij?

De verkiezingen komen er weer aan! Voorlopig lijkt het erop dat Nederland op 17 maart weer naar de stembus gaat. Het merendeel van de christenen in Nederland zal ook dan weer op de SGP, ChristenUnie of CDA stemmen. Toch zijn er ook genoeg die er voor kiezen om op een reguliere partij te stemmen. 

CIP.nl gaat de komende maanden uitgebreid aandacht besteden aan de verkiezingen. Zo interviewen we politici, spitten we de verkiezingsprogramma's van christelijke én niet-christelijke partijen voor je door en houden we je natuurlijk op de hoogte van het belangrijkste nieuws. 

We komen ook graag in contact met mensen die als christen ervoor kiezen om op een niet-christelijke partij te stemmen. Ben jij dit van plan? Graag komen we met je in contact zodat we hier met jou een mooi artikel over kunnen maken. Wil je hieraan meewerken? Neem dan hier contact met ons op! 


Verkiezingen 2021
- Verkiezingsprogramma SGP: pleidooi voor leven, gezin en Nederland
Meer over Verkiezingen 2021 »

Reacties

Tsja, wat is een christelijke partij....? CDA waar hindoes en moslims en niet gelovige aan deel kunnen nemen....?

Dus eerst eens proberen te omschrijven wat een christelijke partij is.
T
Naast partijen als CDA , CU en de SGP zijn er óók partijen als Jezus Leeft en de Gereformeerde Beginsel Partij. Dit zijn eveneens Christus belijdende partijen.
Soms denk je: wat heeft het voor zin? Het is maar zo'n klein groepje dat zegt dat hun partij een christelijke partij is.

En daarbij zitten er in niet christelijke partijen ook christenen die heel pragmatisch hun geloof uitdragen in de politiek.

Ik ken een paar mensen in de bijbel die zich 'roependen in de woestijn' voelden. En toch...

Geen enkele partij kan al haar standpunten er door krijgen, ook niet in de regering. Maar toch wordt er geroepen en geluisterd en soms ook mooie dingen uitgevoerd.

Dus JA, ik stem op een christelijke partij.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen