Ds. A. van Vuuren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 januari 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn man is heel kwaad op christenen en raakt het geloof bijna kwijt'

"Binnen de christelijke gemeenschap hebben mijn man en ik veel narigheid gezien. Op verschillende manieren is ons vertrouwen ernstig geschaad. De gebeurtenissen hebben ons uit elkaar gedreven. Mijn man is het geloof bijna kwijtgeraakt, soms denk ik helemaal. Hij is heel kwaad op gelovige gemeenschappen, christelijke leiders en alles daaromheen. Hoe kan ik dit toch een plek geven en de vrede in mijzelf en bij God bewaren nu mijn levenspartner zo’n andere weg inslaat?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Allereerst lijkt het me van belang dat u niet probeert om de plooien glad te strijken na alles wat er gebeurd is", antwoordt ds. A. van Vuuren. "Soms kunnen ervaringen zo bitter zijn dat je alle mensen over een kam gaan scheren. Ik denk aan Psalm 116: 11: 'Ik zei in mijn haast: alle mensen zijn leugenaars.' Erken dat uw man gelijk heeft ten aanzien van al het negatieve dat hij van christenen heeft ervaren. Daarin staat hij trouwens niet alleen. Eens sprak ik een ouderling die zei: 'Ik mocht bij elkaar 40 jaar ambtsdrager zijn. Maar het grootste wonder is dat ik het geloof heb mogen behouden.'

Ook moeten wij allen leren dat elke christelijke gemeente buiten het paradijs ligt. 'Het zijn net mensen', dat geldt zelfs van bloeiendste christelijke gemeenschappen. Wie het van mensen verwacht komt vroeg of laat teleurgesteld uit. Ook moeten we onszelf een spiegel voor houden. We zijn ook zelf alles behalve volmaakt. (...) Lees samen de eerste Korinthebrief eens door. Dan zie je hoeveel er mis is. Maar keer dan terug naar het begin van de brief en zie dan hoe positief Paulus blijft over de gemeente, vanwege Gods werk in gelovigen, ondanks alles! 

Misschien kun je je man zo ver krijgen om samen dit in het gebed aan God voor te leggen. Samen vragen om verlost te worden van de boosheid, ziende op de Heiland", aldus de hervormde emerituspredikant.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

T
Tip: reken God niet af op de (soms zeer belabberde) kwaliteit van Zijn “grondpersoneel”. En kijk eerlijk in de spiegel en zie ook hoe onvolkomen je zelf bent.
W
Waar de Geest van de Heer de Tempel (de gelovigen) gevuld heeft daar is vrijheid en volheid van vreugde, dat behoort het getuigenis van de Heiligen (!) te zijn.
J
Wat te denken van zijn zogenaamde moderne leeraren?

Hoe raak je geheid je geloof kwijt?

Ga Theologie studeren aan een westerse opleiding!

Het is een Gods wonder als je er niet als `ongelovige spotter` vandaan komt!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen