beeld: twitter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2021 door Redactie

Bijbeltekst vereeuwigd bij Bitcoin-blokje 666.666: 'Overwin het kwade door het goede'

Bitcoin blijft onverminderd populair. In de code die bij bitcoin-blokje 666.666 hoort heeft een gebruiker een Bijbelste tekst weten vast te leggen. Daarmee staat bij dit getal voorgoed een tekst waaruit blijkt dat het goede altijd zal overwinnen.

Het is uiteraard niet toevallig dat de tekst juist bij blokje 666.666 is vastgelegd. Op grond van een tekst uit Openbaring wordt 666 gezien als het getal van het beest dat zich in de eindtijd zal openbaren. Daar zijn de afgelopen 2000 jaar tal van verschillende theorieën en uitleggingen over geweest.

Hoe het ook zij, een gebruiker slaagde erin om in de code van dit bitcoin-blokje een Bijbeltekst op te slaan die daar nooit meer uit verwijderd kan worden. Het betreft een tekst uit Romeinen 12: “Word niet overwonnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede’, staat er in het Engels bij de code.

Cryptocoins, zoals Bitcoin, worden beveiligd door blockchain. Dit is een lange schakelketting met blokjes van beveilingscodes die nooit meer gewijzigd kunnen worden. De Bijbeltekst is nu onderdeel van deze beveilingsstructuur waardoor deze voor altijd zichtbaar zal zijn en ook nog eens gekoppeld zal zijn aan blokje 666.666, wat het extra bijzonder maakt.

Beeld: Twitter

Steun onze berichtgeving. Word lid!

Reacties

Ik ken niets van Bitcoins, maar dit is leuk. :-)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen