Jurjen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 januari 2021 door Patrick Goede

Jurjen ten Brinke: "Verdeeldheid over coronavaccin onder christenen kent weerga niet"

Voorganger Jurjen ten Brinke maakt zich grote zorgen over de verdeeldheid onder christenen die is ontstaan naar aanleiding van het coronavaccin. Dat zegt hij in een gesprek met CIP.nl over inenten en complottheorieën. "Er zijn mensen in mijn kerk die vragen of ze zonder vaccin nog wel welkom zijn."

De voorganger is ook kritisch over het feit dat sommige mensen denken dat het vaccin hen zou redden. "Alleen bij God komt herstel, genezing en redding vandaan." Ten Brinke vindt het vreemd dat de discussie nu pas gevoerd wordt. "Het is al decennia zo dat je Afrika niet inkomt als je geen vaccin hebt tegen gele koorts. Ik heb daar nog nooit een christen over gehoord."

De voorganger is niet bang dat het DNA van mensen wordt aangetast vanwege het vaccin. "Ik heb meer studies gelezen die zeggen dat dit niet zo is." Toch roept Ten Brinke de leden van zijn kerk niet massaal op om zich in te laten enten: "Ik denk dat het een vrijheid is die elke christen heeft. Ik heb wel vragen gekregen en gezegd dat ik mij waarschijnlijk wel laat vaccineren. Ik vind het niet erg als een ander dat niet doet."

CIP.nl kan deze video's alleen maar maken dankzij haar leden. Nog geen CIP+ lid? Start hier je gratis maand.


CIP Video's
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Gert-Jan Segers: "Laat wat we zeggen over abortus doordrongen zijn van naastenliefde"
- Kees van der Staaij: "Stel je vertrouwen niet in de politiek maar op God"
- CDA-Kamerlid Derk Boswijk: "Bid voor wijsheid bij keuze wel of niet vaccineren"
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start je gratis maand!

Reacties

Wat kan die man goed spreken. Met zijn punt over verdeeldheid ben ik (helaas) eens. Maak mij daar grote zorgen om. Ik stel mijn hoop op Jezus en eigenlijk is al het andere ondergeschikt. Dat zou ons moeten samenbinden, maar vaak lijkt het tegenovergestelde waar.
A
Nee hoor een voorganger hoeft helemaal niet te zeggen wat er wel of niet gedaan moet worden. En zeker niet in deze tijd. Het komt er nu op neer wat wij als gemeenteleiders aan onze gemeenteleden hebben geleerd. Het fundament is Jezus en dien gekruisigd. Daar is onze hoop op gevestigd. Een ieder dient daar zijn eigen verantwoording in te nemen.
A
Je biddend verdiepen in de informatie rondom het vaccin is denk ik DE VOORWAARDE voor een goed oordeel over het al-of-niet ontvangen ervan. De Here God leidt ieder graag door Zijn Geest en Zijn Woord. De vraag is of we onze relatie met HEM zodanig hebben ingericht, dat we ZIJN aanwijzingen en antwoorden ook herkennen. UITDAGING!
Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen