Chris Verhagen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 januari 2021 door Redactie

Wat is de beste Nederlandse bijbelvertaling? Chris Verhagen antwoordt

Als je als pasbekeerde christen je eerste Bijbel gaat kopen kom je voor een ingewikkelde keuze te staan! Er zijn best veel bijbelvertalingen! Hoe weet je welke de beste is? Chris Verhagen, initiatiefnemer van YouTube-kanaal Christelijke Apologeet, geeft antwoord in onderstaande video!

Abonneer je op de YouTube-pagina van Christelijke Apologeet

Reacties

W
Belangrijke Correctie: NIET als
W
Aardige verhandeling, maar vooral weer één vanuit het strikt intellectuele vlak, als je puur alleen naar de tekst kijkt dan heeft de Textus Receptus, de sterkste geestelijke inhoud en de meeste cohesie. Vanuit geestelijk perspectief is er geen enkele reden om de TR als de meest betrouwbare bron te beschouwen. Belangrijke teksten die door andere ‘grondteksten’ worden ondermijnt: Markus 16:11-20, Rom. 8:1, 1 Joh. 5:7 en Johannes 8:1-11. Houd daarom altijd de HSV, desnoods de Staten bij de hand.
Dank. Een heldere uitleg van het waarom van de verschillende vertalingen in het Nederlands.

Overtuigd dat de Heilige Geest spreekt, doorheen de letters, de woorden en de verhalen, gaf wijlen ds Wuister uitleg van het Hebreeuwse alfabet en de achterliggende betekenis. De Tenach, die de discipelen kenden, was hun een bron voor het Nieuwe Testament. Geen tittel of jota mag er uit.God woord is in veel talen. De tekst kun je naast elkaar zetten op je scherm. Dan zie je hoe lastig vertalen is (You Version Bible. een gratis app.) .

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen