CIP
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 januari 2021 door Patrick Goede

Is vaccinatie wel of niet een hulpmiddel van God? CIP.nl ging de straat op

Mondjesmaat worden steeds meer Nederlanders gevaccineerd. Hoe denken Amsterdammers, Urkers en Staphorsters over vaccinatie? CIP.nl ging het land in en vroeg voorbijgangers naar hun mening. We bezochten ook de christelijke gereformeerde predikant A. C. Uitslag en de Amsterdamse voorganger Jurjen ten Brinke. Is het coronavaccin wel of niet een hulpmiddel van God? Bekijk de reacties!


CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Voorganger Jurjen ten Brinke laat zich waarschijnlijk vaccineren. Ik niet, omdat ik wel degelijk denk dat er gerommeld gaat worden aan ons DNA (over beeld van God gesproken ...). Maar hij roept niet op tot vaccineren in zijn gemeente. Dat verdient een compliment! Helaas zijn er genoeg herders, die nu veranderen in activisten door gemeenteleden een schuldgevoel aan te praten, als ze zich niet laten vaccineren. De tijd zal ons leren of de euforie gepast is geweest of dat we ons zullen moeten verootmoedigen voor onze Schepper.
A
Zo'n onderzoek zou ook interessant zijn in andere, meer gematigde gemeenten dan deze drie. Als ik de inleiding lees van dit item, dan denk ik al:"Dit wordt weer zo'n cliché verhaal over de tegenpolen van de grote stad versus de conservatieve dorpen/Biblebelt".
Cip snapt ook totaal niet waarom de meeste mensen die zich niet willen vaccineren, dat niet willen. Dat heeft niks met God te maken. Duik eens in de website van vaccinvrij.nl. Als je al niet in de werking van vaccins gelooft of de enorme bijwerkingen hebt gezien...tja dan ga je ook echt niet voor het coronavaccin.
Toon meer reacties (3)