Dominee Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2021 door Patrick Goede

Ds. Uitslag duidt de coronacrisis: "Maakbaarheidsdenken is doorgeprikt"

Ds. A. C. Uitslag twijfelt nog of hij zich laat vaccineren. En de avondklok is volgens hem weer een nieuw teken is van diepere ontwikkeling. "Ga eerst een stap terug. Wat heeft deze crisis ons te zeggen en wat kunnen we ervan leren? In elk geval dat al ons maakbaarheidsdenken is doorgeprikt."

Wat betreft de voorzorgsmaatregelen vindt de dominee daar wel een aantal voorbeelden van in de Bijbel. "De melaatse werd als het ware in quarantaine gezonden. Bij de bouw van een huis moest een leuning om het dak heen gemaakt worden zodat niemand de bloedschuld op zich zou krijgen."

De grote vraag voor dominee Uitslag is op wie je je vertrouwen stelt. "Is dat op een vaccin of op de Heere God?" Volgens de dominee is het vergezocht om te denken dat er een 'teken van het beest' in het coronavaccin zou zitten. "Ik denk dat je daar een beetje nuchterheid in moet hebben. Je kunt dat niet één op één doortrekken naar Openbaring 13."


CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het teken van het beest IN het vaccin vind ik ook ver gezocht. Maar de vleselijke manier waarop de overheid handelt, verwijst wat mij betreft wel naar het beest uit Openbaring 13. Het teken bevindt zich op hoofd en hand. De manier waarop de overheid ten koste van alles vanuit het intellect (HOOFD) en de medische wetenschap in de arm denkt een virus naar de HAND te kunnen zetten (over maakbaarheid gesproken), spreekt boekdelen. Er lijkt geen enkel geestelijk bewustzijn meer te zijn waar men mee rekent en op vertrouwd. Een doodlopende weg.
K
Een beetje nuchterheid inderdaad. Tegen de tijd dat we hier in Nederland beneden de 60 en gezond een inenting krijgen, heeft Israël al lang haar gehele bevolking gevaccineerd. Met zo'n nieuw mRNA vaccin.

Want dat sneeuwt ook nogal onder in de discussie: niet alle vaccins zijn van dat nieuwe type.
C
Wim Keizer: meen je dit nou echt? En je opmerking over het leegvissen van de zee vind ik in deze weer een typisch voorbeeld van Urkhaat. (ds. Uitslag is predikant op Urk) Maar als hier gratis vis te halen is (zoals op vlaggetjesdag) sta je waarschijnlijk vooraan? Maar zo had je het vast niet bedoeld, toch?
Toon meer reacties (2)