byzantijnse kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2021 door Redactie

Israëlische archeologen vinden eeuwenoude inscriptie die wijst op Christus

Archeologen in Israël hebben een nieuwe vondst gedaan. In een oude Byzantijnse kerk vonden zij een Griekse inscriptie met de woorden "Christus, zoon van Maria", erin gegraveerd. Israëlische onderzoeker dr. Di-Segni legt op Christian Today uit dat de woorden veel gebruikt waren bij ingangen van huizen en ruimtes om mensen te beschermen tegen 'het boze oog'.

"Christus, zoon van Maria. Dit werk is gedaan door de meest godvrezende en vrome bisschop Theodosius en de jammerlijke Thomas vanaf de basis. Wie hier binnen gaat moet voor hen bidden", staat er in de complete inscriptie.

"De inscripties zijn een groet en een zegenbede voor de mensen die binnengaan. Het is duidelijk dat het gebouw een kerk is geweest en niet een klooster. Kerken groeten namelijk gelovigen bij binnenkomst, terwijl kloosters dit meestal niet doen", legt Di-Segni uit. "Dit is het eerste bewijs van een Byzantijnse kerk in deze omgeving en geeft aan dat er christelijke activiteit was in het dorp en de regio."


Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
Meer over Israel »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen