latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2021 door Redactie

Kerkgebouw ds. Latzel opnieuw besmeurd met blasfemische tekening en tekst

De Sint-Martinikerk in Bremen, de kerk waar ds. Olaf Latzel predikant is, is wederom beklad. Het gaat volgens het Reformatorisch Dagblad om een “grove en blasfemische graffititekening”.

Er is met behulp van graffiti een tekening op de kerk gemaakt van Jezus aan het kruis. Naast de tekening is een tekstballon gemaakt met een obscene belediging. Het is niet de eerste keer dat de kerk op deze manier wordt belaagd. De gemeente wordt al jaren lastiggevallen door homoactivisten.

Het leidde ertoe dat de predikant zich negatief en beledigend uitliet over homoseksualiteit. Dat leverde hem een aanklacht op wegens volksopruiing. Daarvoor werd Latzel in november vorig jaar veroordeeld. Ook werd hij geschorst door zijn eigen kerkverband. Later bleek dat hij is aangeklaagd door zijn eigen kerkverband.

Lees hier meer over de zaak van ds. Latzel.

Reacties

Latzel heeft zich alleen kritisch uitgelaten over wangedragingen zoals het bekladden van zijn kerk etc., en dus niet over homoseksuele medemensen.
K
@P. Guijt: kleine correctie: Latzel liet zich in algemene termen zeer negatief uit met woorden als "gender drek", waarna hij achter af zijn excuses heeft gemaakt en aan heeft gegeven dat hij het niet in het algemeen heeft bedoeld, maar tegen een klein clubje wat het op zijn kerk heeft voorzien.

Zeker voor de kerk zelf zou daarmee wel de kous af moeten zijn.
J
Zo gaat het er aan toe in de wereld, maar ook in de christenheid door de valse profeten. water bij de wijn is niet godsdienstigheid. Lees de profeten eens na en denk erover na Jezgt: "Ik kom met spoed!" Wil je hier meer over weten, neem contact met me op. Via Cip!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen