homohuwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2021 door Redactie

Christelijke bruidsfotograaf bedreigd met 100.000 dollar boete voor afkeuren homohuwelijk

De Amerikaanse christelijke bruidsfotograaf Bob Updegrove hangt een hoge boete boven zijn hoofd voor het weigeren van het fotograferen van homohuwelijken. De christelijke fotograaf kiest er op basis van zijn geloof voor alleen klussen van heterohuwelijken aan te nemen, schrijft CBN News. Wanneer de fotograaf weigert een homohuwelijk vast te leggen kan de boete oplopen tot 100.000 dollar, wegens het schenden van een diversiteitswet in de Amerikaanse staat Virginia.

De diversiteitswet geeft aan dat ondernemers de diversiteit van de samenleving moeten vertegenwoordigen. Dit betekent dat een fotograaf klussen van iedereen, inclusief mensen uit de LHBTI-gemeenschap, moet aannemen. Daarnaast moeten ondernemers op hun website en in promotiemateriaal deze diversiteit ook laten zien. Een uitspraak als: 'Het huwelijk is een heilige verbintenis tussen man en vrouw', op de website van de fotograaf is dus niet toegestaan.

Updegrove ontving een waarschuwing naar aanleidng van de wetgeving. Bij het weigeren van het fotograferen van een homohuwelijk krijgt hij de eerste keer een boete van 50.000 dollar, weigert hij een tweede keer wordt de boete verdubbeld en moet hij nog eens 100.000 dollar betalen.

"De overheid wil mij dwingen een standpunt te promoten waar ik niet achter sta", reageert de fotograaf. "Als de overheid je oplegt wat je wel en niet mag doen en creëren als ondernemer, leven we niet in een vrij Amerika."

De advocaat van Updegrove benadrukt dat de fotograaf niet anti-homoseksueel is, maar het homoseksuele huwelijk niet strookt met zijn geloofsovertuiging. "Hij volgt simpelweg zijn geloof en probeert daarnaast de kost te verdienen." De mogelijke boete voor het weigeren van klussen op basis van geloofsstandpunten en het huwelijk kan ervoor zorgen dat zelfstandige christelijke ondernemers zoals Updegrove failliet zullen gaan.

Johannes Widmalm-Delphonse is advocaat voor Alliance Defending Freedom (ADF). ADF komt op voor vrijheid van religie. Volgens Widmalm-Delphonse is de dreiging voor christelijke ondernemers een teken van opkomende onderdrukking van christenen in het Westen. "Onthoud goed, dit heeft effect op iedereen. Een Democraat kan een Republikein niet opleggen wat hij moet vertellen in zijn speech. En een islamitische kunstenaar zou niet moeten worden gedwongen een T-shirt te maken met de tekst: 'Jezus, Zoon van God'", legt Widmalm-Delphonse uit.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

J
Mag je nog zeggen wat er in de Bijbel staat?
Waarom wordt de fotograaf geen ruimte voor zijn bijbelse visie gegund? Men kan toch gewoon naar een andere fotograaf gaan?

En dan is de hoogte van die boete een absurditeit.

R
Niet moeilijk doen. Een ondernemer moet de vrijheid hebben om klussen aan te nemen of te weigeren, zonder opgaaf van redenen.

Als we deze grens overgaan en een

WET erop toepassen, dan kiezen we voor een dictatoriale samenleving. Willen we dat ?Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen