Nellie van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 januari 2021 door Jeffrey Schipper

'Ik wil graag God leren kennen, maar het gaat iedere keer mis'

"Ik ben op zoek naar God. Ik bid, ik vraag, ik lees, ja het is met m’n verstand. Dat weet ik. Maar ik probeer het. Ik wil zo graag God leren kennen. Ik kan het niet met m’n hele hart, maar ik probeer het met m’n verstand. En als ik dan m’n best doet gaat het elke keer mis", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Je bent op zoek naar God. Dat is heel bijzonder", antwoordt Nellie van Dooijeweert (foto), pastoraal medewerkster. "Maar hoe je ook je best doet, het lukt niet. Je zegt: ik deed het met mijn verstand. Daar is niets mis mee. Dat is de gewone weg. Met je verstand val je voor het Woord van God en je begint te zoeken naar God. Maar nu krijg je niet gelijk wat je zoekt en dan laat je de moed zinken. Wat jammer.

We vinden nooit echt berouw dan alleen door op de Heere Jezus te zien. Op Zijn wonden te zien, Zijn lijden. Alleen het Lam van God neemt onze zonden weg. Al je ploeteren brengt je geen stap dichter bij de Zaligmaker. Je hart beschuldigt je omdat je niets zegt als iemand vloekt. Maar ook dat is geen enkele grond. Ga zoals je bent naar de Heere. Lees in de evangeliën hoe de mensen dat deden toen Jezus op aarde was. Je rechtvaardigheid kan NOOIT door jou bewerkt worden.

Begin vandaag nog met structureel Bijbel lezen. Begin bij Lukas, hoofdstuk 1 vers 1 en lees in een paar weken het hele Lukasevangelie. Stel steeds vragen aan de teksten die je leest. Sla niets over, maar lees echt. Als je Lukas uit hebt ga je naar Handelingen (ook door Lukas geschreven). In het boek Handelingen beschrijft Lukas wat de discipelen, de apostelen, deden met het evangelie. Zet door, laat je niet afleiden van je doel: de Heiland leren kennen. Luisteren naar Zijn onderwijs. En je aan Hem vast grijpen. Vertel Hem helemaal alles wat er in je leven gebeurt."

Van Dooijeweert nodigt de vragensteller uit om hier persoonlijk over door te praten en wijst op de noodlijn is: 5015, namelijk Psalm 50:15. 'Wie Mij aanroept in de nood, vind Mijn gunst oneindig groot.'

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

Prachtig, dit antwoord van Nellie van Dooijeweert! Ik zou ook tegen een ieder willen zeggen, die naar God op zoek is: Lees en herlees de berichten over de Heer Jezus, die ons zijn doorgegeven in het Nieuwe Testament en die ons daarin op gezaghebbende wijze worden verkondigd. En ik geloof, dat de Hoofdpersoon in het Evangelie dan tot je kan, wil en zal gaan spreken door datgene wat je over Hem leest, zodat je Hem gaat kennen en via Hem God, de Vader. Zet door, laat je niet afleiden van je doel: de Heiland leren kennen.
In aanvulling op Kosse Jonker en Nellie van Dooijeweert zou ik nog willen benadrukken : ga de Heer alles in gebed zeggen, wat je bijv. zou zeggen zoals je met een mens praat en gaat uitleggen hoe het bij je zit en hoe je het zou willen hebben en probeer al je roerselen onder woorden te brengen, zelf je stoutste dromen mag je Hem vertellen, m.a.w. blijf daarin heel dicht bij jezelf en vertel het Hem allemaal... Hij wil gebeden worden . Zeg gewoon: Ik zal niet ophouden, tenzij U Zich aan mij openbaart en me zegent! Gods zegen!
R
Pascal zei iets als: Je zou God niet zoeken als God jou niet eerst al gevonden had. Het feit dat je God zoekt is een teken dat God met je bezig is.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen