christelijk paasei
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2021 door Redactie

'Christelijk paasei' uit schappen wegens invloed coronavirus op verkoop

Het enige christelijke paasei in Groot-Brittannië zal dit jaar niet in winkels te koop zijn wegens de invloed van het coronavirus op de verkoop. The Real Easter Egg (het échte paasei, red.) is het enige paasei waar het verhaal van Jezus op de verpakking genoemd wordt. Christian Today sprak met de directeur van fabrikant Meaningful Chocolate Company David Marshall. "Er zullen merken gemist worden in de schappen, zoals Meaningful Chocolate Company", aldus Marshall.

Jaarlijks worden er ongeveer 80 miljoen paaseieren verkocht in Groot-Brittannië. Voor het eerst sinds tien jaar zullen grote Britse supermarktketens het paasei niet verkopen. De gevolgen van de coronacrisis op de verkoop van seizoenshandel waren duidelijk zichtbaar in 2020.

Marshall ziet met lede ogen hoe contracten worden opgezegd en de verkoop van de chocola afneemt. "Dit jaar moeten supermarktmanagers verschillende merken laten vallen en doen ze minder inkopen dan voorheen. Daarnaast proberen ze inkopen te doen voor de kostprijs van het product", verklaart Marshall. 

Ondanks dat het christelijke paasei niet in de winkels te koop zal zijn, is de lekkernij wel online verkrijgbaar. "We zagen vorig jaar een toename van veertig procent in het aantal paaseieren dat online werd besteld voor bijvoorbeeld vrienden, familie en voedselbanken", aldus Marshall. Hij is dankbaar voor de steun in 2020 en hoopt in 2021 opnieuw de christelijke paaseieren via het internet te verkopen. De CEO van het chocoladebedrijf roept Britten op om hun paasei online te bestellen.


Pasen
Meer over Pasen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen