Ferdinand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 januari 2021 door Hour of Power

Ferdinand sliep in schuurtje van zijn zus: “Mijn nichtje kwam met spaarvarkentje maar me toe”

Ferdinand Varekamp was vroeger een boefje. Zijn vader overleed toen hij pas 8 jaar oud was en zijn moeder kon hem niet in toom houden. Tien jaar later overlijdt zij ook. De dan 18-jarige Ferdinand is daar behoorlijk kwaad over. "Woede, onbegrip en boosheid beheerste mijn leven omdat mijn ouders er niet meer waren", vertelt Varekamp bij Hour of Power.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Zijn moeder nam hem als klein jongetje vanuit Suriname mee naar Nederland. Zijn vader blijft achter en overlijdt een half jaar later. "Dus ik heb eigenlijk nooit afscheid van mijn vader genomen. Je leeft dan de rest van je leven met een soort bagage. Als op je 18e dan ook nog je moeder overlijdt stort je hele wereld in. Ik dacht in die tijd dat ik alles beter wist."

Schuurtje
Dat helpt hem niet in de relatie met zijn vrouw. "Ze kon niet meer met mij leven. Ik begrijp dat nu. Ik heb daarna twee jaar in totale somberheid geleefd. Ik ging van verdriet mijn geld vergokken, bouwde daardoor schulden op en had op een gegeven moment helemaal niks meer. Ik kon dan wel bij mijn zusje terecht maar ik schaamde mij daar diep voor en durfde 's avonds laat niet bij haar aan te kloppen. Dan sliep ik in haar schuurtje. Zij heeft dat nooit geweten."

Spaarpot
Het dieptepunt voor Ferdinand moet dan nog komen. Wanneer hij de dochter van zijn zus naar school brengt vraagt het zevenjarige meisje wat er met hem aan de hand is. "Ik liep heel erg te huilen want ik had heel veel verdriet over het feit dat mijn vrouw mij verlaten had. Ik zat in een rouwproces en vertelde haar in één keer alles, dat ik geen geld had om eten te kopen et cetera. Ik zie haar nog met verbijstering naar mij kijken. Twee minuten later kwam ze terug met haar spaarpot en gaf mij tien euro. Op dat moment brak mij hart. Het was een moment om weer opzoek te gaan naar mezelf."

"Audrey en haar ouders hebben mij echt gered. God heeft haar echt in mijn leven geplaatst"

Audrey
Dan ontmoet Ferdinand Audrey. Zijn aanstaande schoonvader wijst hem vervolgens op de mogelijkheid om buschauffeur te worden en een vast inkomen te krijgen. "Ik had eerst helemaal geen zin in al die mensen. Maar ik dacht: jullie doen je best voor mij, dan ga ik mijn best doen voor jullie. Inmiddels ben ik alweer twaalf jaar buschauffeur en ben ik nu schuldenvrij. Audrey en haar ouders hebben mij echt gered. God heeft haar echt in mijn leven geplaatst."

Kerk
Audrey vraagt Ferdinand mee naar de kerk. Ferdinand weet niet wat hij meemaakt. "Ik had de voorstelling van een kerk dat mensen in bankjes zaten en dat soort dingen. Maar het was daar zo open. Mensen waren erg vriendelijk en gastvrij. We gingen achterin zitten en ik werd echt geraakt door de Heilige Geest. Ik begon te huilen terwijl daar 900 mensen zaten. Dat zou ik normaal gesproken nooit doen."

Op een mannenconferentie valt vervolgens alles op zijn plek voor Ferdinand. "Er werd daar gesproken over genade. Het ging in de kerk telkens over liefde maar toen het over genade ging zei ik tegen de Heer: 'Ik begrijp het nu'. Ik weet niet hoe mijn leven gaat lopen maar als U het gaat leiden zal het mooi zijn. Ik weet nu gewoon dat ik een kind ben van mijn liefdevolle Vader in de hemel. Ik voel het in het mijn hele wezen en zie het aan alles wat God mij geeft."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen