Ik wonder jou
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 januari 2021 door Wilma Veen

Zeg 'NEE' tegen verleiding!

Zeg 'NEE' tegen verleiding!

Heb jij wel eens geroeid naar Engeland? Nee? Ik ook niet hoor. Te zwaar, te lang, te gevaarlijk. Kortom: niet te doen.

Maar het kan nog erger: Zwemmen naar de overkant. Ik las dit: 'We hebben een team dat van Engeland naar Frankrijk zwemt en weer terug naar Engeland.'

Knap hoor, waar overnachten ze dan in Frankrijk? Wat blijkt? Ze tikken alleen de kust even aan en keren dan om!

Zou jij alleen de kust van Frankrijk aanraken? De verleiding om even aan land te gaan is groot. Acceptabel ook in mijn ogen. Je hebt het verdiend, toch?

De verleiding in ons dagelijks leven om dingen te zeggen, te denken, te kijken, te doen die niet overeenkomen met Gods doel voor ons leven, is ook groot. 

Wij weten dat Gods ons geluk voor ogen heeft. (zie Jeremia 29:11) Hij heeft alles gegeven om ons een hoopvolle toekomst te geven: Zijn beloften, Zijn vergeving, Zijn aanmoedigingen, Zijn verhalen in de Bijbel over mensen zoals jij en ik die ook worstelden met verleiding.

En toch? Ga ervoor. Frankrijk uitsluitend aanraken en terug. Dat was het doel van die zwemwedstrijd. Op weg naar de overwinning!

Laten we daarom alles uit ons leven wegdoen wat onze omgang met God in de weg staat, en alles waarin we God ongehoorzaam zijn. Het is alsof we een hardloopwedstrijd lopen die voor ons is uitgezet. We moeten geduldig tot aan het einde doen wat God van ons vraagt.

Daarbij moeten we alleen op Jezus letten, want Hij is onze Leider. Hij wijst ons de weg en gaat voor ons uit. (...) Als jullie daaraan denken, zullen jullie niet moe worden en niet opgeven. (Zie Hebreeën 12, BB) 

Zullen we samen bidden? Heer, we vragen Uw hulp om in ons dagelijks leven U voor ogen te houden. Als verleiding komt, kiezen we voor U als onze Leider in het leven. Wij vertrouwen U. Dankzij U zullen we niet opgeven. Amen.

Reacties

J
Waarom kon Jezus de verleiding weerstaan?

HIJ kent als geen ander de VADER! Ik en de Vader zijn één.

Hij zweette water en bloed bij de gedachte dat Zijn Vader Hem ging verlaten.Zeg JA tegen de Vader, en leer Hem kennen,

alleen dan

heeft de verleiding minder vat op je.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen