Dirk van Duijvenbode
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

21 januari 2021 door Patrick Goede

Domineeszoon Dirk van Duijvenbode uit Urk is een professionele darter

De christelijke Dirk van Duijvenbode uit Urk is professioneel darter en behaalde op het wereldkampioenschap darts begin deze maand de kwartfinales. Hij is tevens de zoon van ds. Van Duijvenbode die tegenwoordig voorgaat in de protestantse dorpskerk in Hoek van Holland. Daar is darter Dirk nog altijd gewoon werkzaam op een auberginekwekerij, ondanks zijn recent vergaarde 'roem'. "Ik heb niet eens overwogen om te stoppen", zegt Dirk nuchter tegen Omroep West.

Die nuchterheid heeft Dirk wellicht te danken aan zijn roots in Urk. Hij komt er nog regelmatig om een pijltje te gooien met zijn vrienden van de dartvereniging. "Ik kom nog regelmatig op Urk en zit daar ook nog steeds in een vriendengroep. Ik ben bang dat ik wel iets minder wedstrijden voor ze kan spelen na dit WK, want ik krijg het steeds drukker merk ik’’, liet Van Duijvenbode begin deze maand optekenen bij De Stentor.

Aubergenius
De krant opperde een groot scherm in de kerk te plaatsen waardoor vrienden van Dirk zijn wedstrijden konden blijven volgens ondanks de coronamaatregelen. "Op dat soort vragen ga ik niet in", was het korte maar heldere antwoord van de darter.

Dirk is een echte publiekslieveling geworden, mede door zijn excentrieke opkomst waarin hij kiest voor hardstyle-muziek en ook steeds meer vanwege zijn bijnaam "Aubergenius", een ludieke verwijzing naar zijn beroep. Tijdens het WK kwam hij dan ook met een grote aubergine in de hand het podium op.

Reacties

c
Waarom staat dit op Cip? Zie ik iets over het hoofd.
c
Heb 3 duimpjes omlaag gekregen geen probleem hoor maar mag ik ook weten waar dit artikel dan voor dient?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen