Eline Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2021 door Stichting Opwekking

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen van dit jaar!

Elk jaar brengt Opwekking met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit, bestaande uit nieuwe, voornamelijk, Nederlandstalige liederen en vertaalde liederen die wereldwijd gezongen worden. Via de kanalen van Opwekking vinden deze hun weg naar de kerken in Nederland. Ook dit jaar zijn er twaalf dertien nieuwe Opwekkingsliederen geselecteerd. Het nummer ‘Hoop in leven en in dood’ dat vorig jaar werd opgenomen en uitgebracht is als bonustrack toegevoegd aan de Opwekkingsliederen van cd45.

In de breedte van de kerk
Inmiddels worden de meer dan 800 Opwekkingsliederen in de breedte van het kerkelijk spectrum gezongen, en zijn ze niet meer weg te denken uit de hedendaagse kerkcultuur. De liederen geven woorden aan de geloofsbeleving van veel christenen en zijn geliefd bij jong en oud. Door de diversiteit aan onderwerpen zijn de liederen zowel geschikt voor de zondagse samenkomst als voor andere activiteiten in gemeenten en kerken.

De selectie voor cd 45 bestaat uit de volgende liederen:

 1. De zegen (The Blessing)
  (Kari Jobe / Elevation Worship)
 2. Prijs de Koning (King of Kings)
  (Hillsong)
 3. Goedheid van God (Goodness of God)
  (Bethel Music / Jenn Johnson)
 4. Zie het Lam
  (Reyer)
 5. Alzo lief (God so Loved)
  (We The Kingdom)
 6. Abba
  (Eline Bakker)
 7. Zing zijn lied opnieuw (Sing His Praise Again)
  (Bethel Music / Jenn Johnson)
 8. In de stilte
  (Glenn Witterland / Harold ten Cate)
 9. Het bloed van Jezus spreekt voor mij (The Blood of Jesus Speaks For Me)
  (Travis Cottrell)
 10. Het komt door zijn naam
  (Elisa Krijgsman)
 11. Onze schuilplaats is God
  Mozaiek Worship)
 12. U geeft rust (It Is Well)
  (hymn / Kristine DiMarco)
 13. Hoop in leven en in dood
  (diverse artiesten / Opwekking

Het komt door ZIJN naam
Hoewel het in voorgaande jaren steeds vaker voorkwam dat er een Engelstalig nummer op de cd kwam, zijn alle liederen voor dit jaar Nederlandstalig. Daarvan is een deel uit het Engels vertaald en ook een deel afkomstig uit Nederlandse. Een van de liederen die nieuw en nog onbekend is, is het lied ‘Het komt door ZIJN naam’. Een lied dat Elisa Krijgsman schreef naar aanleiding van het thema van de Pinksterconferentie: Het komt door zijn naam. Een lied dat woorden geeft aan de kracht die uitgaat van Jezus’ naam. In zijn naam ligt vergeving, genezing, herstel en nieuwe hoop.

Opnameweekend Opwekking Worship Weekend
Opwekking hoopt dit jaar de cd weer live op te nemen tijdens het Opwekking Worship Weekend, in tegenstelling tot cd 44 die vanwege de coronamaatregelen in een studio werd opgenomen. De opnames staan gepland tijdens verschillende aanbiddingsconcerten tijdens het Opwekking Worship Weekend. Waarbij – afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen en beperkt -– publiek aanwezig zal zijn. Het weekend vindt plaats van 19 t/m 21 maart op De Betteld in Zelhem, en staat helemaal in het teken van aanbidding, ontmoeting en workshops. Dit jaar is het mogelijk om online de workshops en concerten mee te maken. Het weekend wil zowel mensen die actief zijn in de zang- en muziekgroep in hun kerk of gemeente als mensen die ‘gewoon’ van zingen houden, toerusten en inspireren. Daarvoor aanmelden kan nog hier. 

Uiteraard volgt Opwekking de richtlijnen van de overheid nauwlettend, en gaat de organisatie soepel om het terugstorten van het inschrijfgeld van het deel op locatie.

Bekijk hier de playlist met de originele nummers! 

Reacties

K
Ik wil het feestje niet verpesten, en als het om dit soort liederen gaat ben ik niet zo snel "tegen". Maar als ik de tekst lees van het lied "Abba", dan vraag ik mij echt af waar het linkje naar de bijbel is gebleven. God die over ons zingt en juicht? Ik kan het niet terug vinden in de bijbel. Waar de gereformeerde orthodoxie te veel nadruk legt op Gods toorn over de zonde (die heeft wel een Bijbelse onderbouwing), slaat dit lied helemaal door naar de andere kant. Zo fantastisch doen wij het niet.
L
Eindelijk weer eens allemaal Nederlandse opwekkingsliederen.We leven in Holland en niet in Engeland of zo. Wees eens trots op de Nederlandse taal.Want ik vraag me echt regelmatig af, waarom toch altijd weer dat engels he, ppffttt
J
De HEER, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen.”

(Zefanja 3:17, NBV)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen