aliyah terugkeer joden israel evangelisatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2021 door Redactie

Vermoedens van evangelisatie maken einde aan samenwerking tussen Joodse en christelijke organisatie

Een Joodse organisatie die zich inzet voor migratie van Joden naar Israël verbreekt haar banden met een christelijke hulporganisatie. Jewish Agency for Israel (JAI) werkte jarenlang samen met Return Ministries. Zij zetten zich in voor de 'Aliyah', terugkeer van Joden naar Israël bij het Aliyah Terugkeer Centrum. CBN News geeft aan dat beide organisaties zich los van elkaar blijven inzetten voor de terugkeer van het Joodse volk naar het beloofde land.

JAI geeft aan geen concrete bewijzen te hebben voor evangelisatie onder Joden door Return Ministries, maar de beweegredenen van de organisaties verschillen en zijn dus onterecht met elkaar verweven geweest. Dit concludeert de Joodse organisatie op basis van video's op social media van Return Ministries.

"Laat ik duidelijk zijn: The Jewish Agency for Israel staat geen enkele manier van evangelisatie toe bij de Joodse mensen waar wij mee verbonden zijn, in geen geval en geen enkele vorm", reageert de voorzitter van JAI, Amira Ahronoviz.

Return Ministries blijft erbij dat zij geen evangeliserende organisatie zijn. Vrijwilligers van het Aliyah Terugkeer Centrum mogen het evangelie niet delen met de Joodse immigranten. Messiaans Joodse Chaim Malespin is de voorzitter van het centrum. Hij geeft aan dat inderdaad elke vrijwilliger op het hart wordt gedrukt niet te evangeliseren onder de Joden. Dit wordt tevens vastgelegd in een contract. "Mensen komen niet om te bekeren, maar om onvoorwaardelijke liefde te laten zien door hun daden", aldus Malespin.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Ondanks de verschillende beweegredenen blijven beide organisaties zich inzetten voor de terugkeer van het Joodse volk naar het beloofde land. Maar als men niet eens over Jezus mag praten, rijst toch wel de vraag wat de (profetische) zin van die terugkeer is als Joden Jezus niet als Messias aanvaarden.
S
Het gaat eerst om de geografische en culturele betekenis van ‘Jeruzalem’ en het Joodse volk. Jezus wilde bewust dat ze met hun werk dichtbij zouden beginnen, in hun eigen stad, land en volk. Voor Gods Zoon behoorde dat tot het zendingsgebied. Christenen van vandaag moeten niet wijzer willen zijn dan Hij.
S
Jezus wilde dat de discipelen hun zendingsactiviteiten zouden beginnen ‘bij Jeruzalem’. Dat vinden we nadrukkelijk vermeld bij de evangelist Lukas (Lk.24:47). In Handelingen 1:8 schrijft dezelfde Lukas dat Jezus zei dat de discipelen hun werk ‘in’ Jeruzalem moes-ten beginnen en dat Hij ook het gebied nabij de stad erbij betrok: ‘zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria’. Wat bedoelde Jezus met deze aanwijzing, voor de discipelen en voor ons?

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen