Hannah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2021 door Patrick Goede

Duizenden gebeden stijgen op voor ernstig zieke Hannah (22)

Hannah Montagu werd met barstende hoofdpijn meegenomen door de ambulance. Haar toestand verslechterde snel en ze raakte buiten bewustzijn. Ze bleek een bloedprop in haar hersenen te hebben, die ook nog eens knapte. Kans op overleven was er nauwelijks volgens de artsen. Er werd een 24/7 gebedsschema opgezet en inmiddels vertoont ze lichte tekenen van herstel. "Hannah leidde mij terug naar God, ze is een voorbeeld voor velen van ons", vertelt zus Abbie tegenover Premier Christian News.

De 22-jarige vrouw werd door de ambulance afgevoerd en eenmaal aangekomen in het ziekenhuis bleek dat er een bloedprop in haar hersenen was geknapt. Ze werd zo snel mogelijk geopereerd. Na die operatie vertelden de artsen dat ze het niet zou gaan overleven. Ze stelden direct ook een ultimatum. Als ze aanstaande dinsdag nog steeds geen teken van leven vertoond had, zou de zorg worden afgebouwd. De omgeving van Hannah gaf echter niet op. Ze stelden een gebedsschema op waardoor er 24 uur per dag werd gebeden voor Hannah. Duizenden mensen deden eraan mee. En God hoorde. Hannah vertoont namelijk weer lichte tekenen van herstel.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de familie van Hannah haar niet bezoeken in het ziekenhuis. Daarom is er een gebedsgroep via Zoom gelanceerd. Zus Abbie: "Daar wordt massaal dit gebedsverzoek gedeeld en hebben nu duizenden mensen gebeden voor Hannah. Er zijn kerken in 'the middle of nowhere' die voor Hannah aan het bidden zijn!"

"Het is een bovennatuurlijk bewegen van God, de manier waarop mensen nu aan het bidden zijn voor Hannah", vervolgt Abbie. "Wat mij echt getroost heeft is dat dit boven Hannah uitstijgt. Ik geloof echt dat dit een oproep van Hem is om op te staan als kerk en geloof te hebben."

Luister hier de podcast met Abbie Youngh, de zus van Hannah:

Beeld: Abbie Young

Reacties

M
Wie is deze vrouw? Moet ik haar ergens van kennen? Is dit een Nederlandse of Amerikaanse? Ik vind geen info in dit artikel.
H
Eigenlijk maakt t in principe niet uit wie zij is, vind ik. Het gaat om t feit dat christenen voor haar gingen bidden en dat God deze gebeden hoorde!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen