Nederland zingt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2021 door Redactie

EO zet streep door Jongerendag en Nederland Zingt Dag 2021

Voor het tweede jaar op rij zal de Evangelische Omroep (EO) geen Nederland Zingt Dag en EO-Jongeren organiseren. Beide evenementen kunnen in verband met de onzekerheid door de coronacrisis niet worden georganiseerd.

“Zowel grote bijeenkomsten als samen zingen zijn nog steeds niet toegestaan”, verklaart Nederland Zingt op haar website. “Hoewel we in het voorjaar misschien wel weer samen mogen zingen, gaat het waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat we weer grote evenementen mogen organiseren.” De organisatie kijkt zelfs alvast vooruit naar 2022: “Of de Nederland Zingt Dag dan wel door kan gaan, kunnen we nu nog niet zeggen. We blijven natuurlijk alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en het vaccin volgen. Eén ding is in ieder geval zeker: zodra we weer veilig samen kunnen zingen, gaan we dat zeker doen!”

Ook de EO-Jongerendag zal geen doorgang vinden. Dat heeft volgens de organisatie vooral te maken met de tijd die het kost om een dergelijk groot evenement voor te bereiden: “Ondanks dat we hoopvol zijn over het nieuws van de eerste vaccinaties, hebben we realistisch moeten kijken naar dit grote evenement. Het zal tijd kosten om grootschalige evenementen weer te kunnen organiseren. Helaas is het te ingewikkeld om, gezien alle protocollen en voorbereidingstijd, een evenement met 15.000 jongeren in 2021 te organiseren.”

Hieronder zingt Sela het bijzondere lied 'Ik zal er zijn' tijdens de Nederland Zingt Dag van 2019. Het lied had op dat moment extra lading omdat zangeres Kinga Bán op dat moment in de laatste fase van haar ziekte terecht gekomen was. Ze overleed een maand later. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen