Ebru Umar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2021 door Redactie

Bekende columniste: "Enige integere politici zitten bij christenen"

Twitter is een social medium waar veelvuldig over politiek gesproken wordt. Natuurlijk wordt er heel veel geklaagd en is de wijze waarop politici soms aangevallen bejegend worden beschamend. Toch zijn er soms ook mooie complimenten. Zoals van columniste Ebru Umar (foto) die recent op Twitter liet weten dat integere politici alleen bij christelijke partijen te vinden zijn.

Ebru Umar is een bekende columniste die onder andere schreef voor het Algemeen Dagblad, Het Parool en Nieuwe Revu. Ook heeft ze verschillende boeken geschreven en schrijft ze voor Libelle. Recent merkte ze op Twitter op dat “de enige integere politici bij de gristenen” zitten. “Of ik dat nu leuk vind of niet. Vriendelijk, betrokken, geëngageerd en oprecht. En ik vind het verschrikkelijk dat ik telkens tot die conclusie kom: het zijn altijd de gristenen. Die uiteraard ook foute ideeën hebben.”

Wanneer iemand vraagt om welke politici dit dan precies gaat, wordt Umar meer specifiek: “Heel eerlijk: het viel inderdaad als eerste op bij het CDA: Mirjam Sterk. Vervolgens heb ik Kees van der Staaij, Arie Slob, Gert-Jan Segers, Carola Schouten én hun voorlichters leren kennen. Geen poespas van belangrijk doen, maar juist blij om samen te kunnen werken.”

De vragensteller geeft vervolgens aan niet bij alle CU’ers hetzelfde beeld te hebben, al geeft hij direct toe dat een persoonlijke ontmoeting veel meer zegt dan een indruk op basis van nieuws en Twitter. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers reageert daar weer op: “Wees welkom voor koffie, als het qua corona, weer mag.”

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen