vrouwenkleding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 januari 2021 door Jeffrey Schipper

'Als man voel ik me aangetrokken tot vrouwenkleding en -schoenen'

"Ik loop er al een aantal jaar mee dat ik aangetrokken wordt door vrouwenkleding en schoenen. Door de tijd heen ben ik dit ook gaan praktiseren door het ook daadwerkelijk aan te trekken en filmpjes en pornosites te bezoeken waar dit ook in voorkomt. Achteraf baal ik er vreselijk van dat ik me overgeef aan deze gevoelens en neem ik mezelf voor om het niet meer te doen omdat ik dit niet kan maken tegenover mijn vriendin. Als ik afleiding zoek gaan de gevoelens wel even weg, maar komen soms nog heviger terug", schrijft een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Je vertelt dat je een lief meisje hebt ontmoet. Gefeliciteerd!", schrijft ds. H. H. Klomp. "Goed teken: je bent dus (echt) man die van een vrouw kan (gaan) houden. Je nieuwe liefdesrelatie zou ik als een soort therapie willen aanbevelen om de aantrekkingskracht naar vrouwenkleren en schoenen te verminderen/cq. te boven te komen. Ik bedoel: kleed jezelf nadrukkelijk als man. Laat je door je geliefde bewonderen als man. En laat je meisje zich echt als vrouw kleden en bewonder haar als de mooiste vrouw die je kent.

Dan is er ook een ‘binnenkant’. God schiep de mens. Mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Dat staat er niet voor niks zo! Want: mannelijk en vrouwelijk SAMEN vormen zij het beeld van God; zie Genesis 1:27. Ik hoop dat je begrijpt wat de Schepper daarmee bedoelt en hoe dat werkt in de praktijk van een liefdesverhouding. Je hebt elkaar als man en vrouw dus nodig om elk het beeld van God als persoon te gaan vertonen. Daarom vind ik het zo’n zegen dat jij als man van een meisje bent gaan houden. Want in die twee-eenheid van man en vrouw wil de Heere vrede en zegen geven.

Ik zou die verbondenheid met eerbied de ‘hoge druk’ van Gods genade willen noemen, die de (om in het beeld te blijven) ‘lage druk’ van zondeverslaving verdrijft. In Gods kracht kun je dus overwinnen! Daarmee is de strijd niet voorbij. In het leven van elk van Gods kinderen blijft de geloofsstrijd. Maar als je elkaar erkent in de positie die God geeft (als man en als vrouw dus, zie Ef.5:31-33), zul je kracht krijgen om voluit man te (kunnen) zijn", aldus de christelijke gereformeerde emerituspredikant uit Veenendaal.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

K
Ik hoop dat deze dominee gelijk krijgt. Maar ik denk dat zowel de vragensteller als zijn vriendin zich af moeten vragen wat als die gevoelens niet naar de achtergrond verdwijnen. Het antwoord dat hij als man is geschapen, is te makkelijk. Een handicap of ziekte verdwijnt ook niet, omdat we niet zo zijn geschapen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events