demo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2021 door Redactie

SGP vergeleken met nazi's: "Iedereen uitmoorden voordat iemand dat durft te zeggen?"

Zondag vond in het Amsterdamse Westerpark een demonstratie plaats tegen fascisme. Ondanks de op dit moment geldende maatregelen waren er honderden aanwezigen bij deze demonstratie. Directe aanleiding was de bestorming van het Capitool in Washington. Er waren veel linkse activisten aanwezig en er werd onder andere gewaarschuwd tegen de SGP.

Op de beelden, die op Twitter gedeeld worden door SGP-raadslid Tom de Nooijer, is te hoen dat Devika Partiman tijdens een toespraak hard uithaalde naar de SGP. Ze haalde in haar toespraak een recent door de Tweede Kamer aangenomen wet aan die bedoeld is om transseksuele en transgender personen te beschermen. “De PVV en de SGP stemden tegen. Laten we even doorgaan naar de SGP. Het is één van de gevaarlijkste partijen van dit moment met sterke banden met de FvD.”

“Ook dit jaar presenteerde de SGP een kieslijst met daarop 35 mensen”, vervolgde Partiman. “Allemaal witte mannen ondanks dat de rechter ze al tien jaar terug heeft gedwongen om vrouwen toe te staan op de kieslijst. De schijt die extreemrechts, waaronder conservatieve christenen, hebben aan de rechten van heel veel verschillende soorten mensen, wordt hier gewoon elke keer weer getolereerd. Ondanks dat rechters uitspraken doen, lijkt het alsof niemand daarna denkt: dan was het toch wel echt fout. Moeten we echt met elkaar iedereen gaan zitten uitmoorden voordat er iemand durft te zeggen: dat was een nazi?|

Volgens de Volkskrant waren op de demonstratie zo’n 500 mensen aanwezig. In eerste instantie zou de demonstratie op de Dam plaatsvinden, maar burgemeester Femke Halsema besloot het vanwege de lockdown te verplaatsen naar het Westerpark. Sprekers waren onder andere Sylvana Simons en activist Quinsy Gario. Devika Partiman, die de SGP dus “extreemrechts en nazistisch” noemde, is bestuurslid van stichting Nederland Wordt Beter en van stichting Stem Op Een Vrouw.

Reacties

Als er één integere persoon is in de 2e kamer dan is het wel Kees van der Staay.

Hoop dat de SGP hiervan (vergeleken worden met nazi's) melding maakt bij politie/justitie. Deze vrouw, deze groepen zijn een voorbeeld van hoe demagogisch redeneren werkt. Erg gevaarlijk. Dus SGP laat het hier niet bij zitten.

K
De redeneertrant van mevrouw is op zijn minst zeer verwonderlijk. Van een SGP kieslijst naar discriminatie van zwarte vrouwen naar elkaar uitmoorden naar "dat was toch wel een nazi".

Los van het feit dat er inmiddels op lager politiek niveau ook binnen de SGP wel enkele vrouwen actief zijn en dat elke partij die wat langer mee gaat, haar kieslijst haalt uit mensen die op een lager niveau politiek actief zijn. En veel SGP vrouwen helemaal geen behoefte hebben politiek actief te zijn.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events