Brian Gibson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2021 door Redactie

Voorganger die aanwezig was bij bestorming Capitool met de dood bedreigd

Terwijl de Big Tech het account van Donald Trump en anderen verwijdert wegens 'aanzetten tot geweld' wordt een voorganger uit Kentucky door tal van mensen met de dood bedreigd via social media. De reden? Hij was aanwezig bij de 'Save America Rally' van Donald Trump. Uiteindelijk bestormde een grote groep deelnemers van deze rally het Capitool. "We waren daar om ons land op te dragen in gebed", reageert Gibson op CBN News.

Op internet worden beelden van demonstranten en aanwezigen gedeeld. Daarbij wordt ook hun naam en woonplaats genoemd. In sommige gevallen wordt zelfs de werkgever erbij vermeld. Op deze wijze openen Democraten de aanval op Republikeinse demonstranten. De reacties op de afbeeldingen zijn niet mild. Bij elke geplaatste foto blijft de vraag of de beelden echt zijn, of bewerkt zijn. Ook Gibson wordt daarbij genoemd.  Gibson is wegens de onderstaande tweet zwaar bedreigd.

The guy in the sunglasses is Brian Gibson, he is a pastor at a church in Owensboro Kentucky. Make him famous.... pic.twitter.com/x8vsbaiBHJ

— E (@ladygeewiz5) January 7, 2021

Gibson had niet verwacht dat zijn bezoek aan de politieke hoofdstad van de Verenigde Staten zoveel commotie zou veroorzaken. Op 5 januari, de dag voor de bestorming van het Capitool, was de voorganger op dezelfde plaats om te bidden en te aanbidden. "Het was een opwekking", vertelt hij over de bijeenkomst. Volgens de voorganger gaf de helft van het publiek zijn hart aan Jezus. "Mijn team en ik waren enthousiast en konden bijna niet geloven wat er gebeurde, daar in de straten van Washington DC." De voorganger deelde een selfie met zijn vrouw op zijn social media van zijn bezoek aan de politieke hoofdstad.

De voorganger geeft toe dat hij de volgende dag ook bij de rally voorafgaand aan de bestorming van het Capitool aanwezig was. Hierbij geeft hij aan dat het een vredige demonstratie was. "Ik heb de president niemand tot geweld horen oproepen. Ik heb de president niet horen zeggen dat we het Capitool moesten bestormen", aldus Gibson. "Ik keur elk geweld van die dag af, net als de president."

Tegen de tijd dat de demonstranten bij het Capitool aankwamen na de 'Save America Rally' van Trump, was de voorganger al terug bij zijn hotel. Toen hij hoorde wat er gaande was bij het Capitool, trok hij zijn schoenen weer aan om te kijken wat er gebeurde. "Ik kon niet geloven wat er gebeurde. Je kan niet op deze manier winnen. Ik bid voor herstel van Amerika", sluit de voorganger zijn verhaal af.


Amerikaanse verkiezingen
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
- Evangelist Franklin Graham roept op tot verzoening tussen Trump en Biden
- Steun aan Trump geeft vijanden van Christus gegronde aanleiding tot lasteren
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events