bestorming Capitool kruizen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2021 door Redactie

Christelijke universiteit noemt gebruik kruizen en 'Jezusvlaggen' bij bestorming Capitool godslasterlijk

Het onderwijspersoneel het Amerikaanse Wheaton College spreekt zich uit over het 'misbruik van christelijke symbolen' tijdens de bestorming van het Capitool in Washington. 230 docenten brachten een officiële reactie uit, waarvan Relevant Magazine verslag doet. Ze noemen het gebruik van christelijke symbolen zoals kruizen en vlaggen met de naam van Jezus bij de demonstratie 'wrede leugens, betreurenswaardig geweld' en 'godslasterlijk misbruik van christelijke symbolen'.

"Veel van de demonstranten droegen attributen, vlaggen en kleding bij zich met christelijke kreten erop geschreven. Onder meer droegen de demonstranten 'God Bless America'-posters, 'Jesus 2020'-vlaggen en kruizen zichtbaar bij zich", aldus Wheaton-personeel. De christelijke universiteit roept andere instellingen op openbaar aan te geven niets met de demonstranten te maken te hebben. Ze vrezen voor het besmeuren van de naam van gelovigen met gewelddadige demonstraties.

Het probleem is volgens de schrijvers van het bericht een tekort aan relatie en onderwijs onder christenen. Volgens het personeel van Wheaton is het makkelijk voor mensen om zich als christen te identificeren, terwijl hun acties hier niet mee rijmen. Wanneer christenen in relatie leven tot elkaar is er meer eenheid mogelijk in het beeld dat gelovigen uitdragen. "We rouwen om het tekort aan discipelschap onder christenen, waardoor de mensen die zich zo gedragen zich identificeren als 'christenen'."

Het bericht sluit af met een strategisch plan voor de toekomst. "We wijden ons als faculteit en personeel van Wheaton College toe aan studenten en christenen buiten de universiteit om te laten zien hoe ze beschaafd kunnen reageren. We willen het verband tussen liefde en rechtvaardigheid benadrukken. Zodat ze de waarheid kunnen verkondigen, in het bijzonder als het moeilijk is om deze waarheid onder ogen te komen."


Amerikaanse verkiezingen
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

"Tekort aan discipelschap onder christenen ". Inderdaad. Naamchristenen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events