voordewind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2021 door Redactie

Kamerlid ChristenUnie reageert op Ranglijst Christenvervolging: "Cijfers en schokkende verhalen raken me diep"

Joël Voordewind heeft namens de ChristenUnie gereageerd op de Ranglijst Christenvervolging die vandaag door Open Doors naar buiten werd gebracht. Het Tweede Kamerlid roept samen met andere partijen de minister van Buitenlandse Zaken op “er alles aan te doen om deze verschrikkelijke geloofsvervolging tegen te gaan”.

“Meer dan 300 miljoen christenen worden vervolgd vanwege hun geloof”, stelt Voordewind in een eerste reactie op de website van zijn partij. “Dat is vreselijk. Deze cijfers, en de schokkende verhalen die daarachter schuilgaan, raken me diep. Afgelopen jaar is de vervolging flink verergerd, zo blijkt uit het rapport. Dat komt mede door de coronapandemie. Zo worden christenen in veel landen massaal achtergesteld bij de verdeling van voedselpakketten. Soms krijgen ze zelfs de schuld van de pandemie.”

Voordewind wil dat er vanuit het Westen actie wordt ondernomen. “Samen met andere partijen vraag ik de minister van Buitenlandse Zaken er alles aan te doen om deze verschrikkelijke geloofsvervolging tegen te gaan. De bevindingen vormen ook een extra opdracht voor de Speciaal Gezant voor Religie en Levensovertuiging, die er op initiatief van ChristenUnie en CDA is gekomen. Iedereen ter wereld zou vrij moeten zijn om zijn of haar geloof te belijden. Ook Nederland moet zich daar volop voor inzetten.”


Ranglijst Christenvervolging 2021
- Ranglijst Christenvervolging 2021: Corona zorgt voor toename christenvervolging
- Ranglijst Christenvervolging 2021: Dit weten we over de top 5
- Wat iedere christen volgens directeur Open Doors moet weten over de Ranglijst Christenvervolging
- Ranglijst Christenvervolging 2021: Drie belangrijke trends
Meer over Ranglijst Christenvervolging 2021 »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events