staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2021 door Redactie

Duidelijke taal SGP: Geen avondklok

Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend dat de op dit moment geldende lockdown met drie weken verlengd gaat worden. Bovendien denkt het kabinet ook na over het nog verder aanscherpen van de maatregelen zoals het instellen van een avondklok. De SGP is daar niet enthousiast over.

Dat maakte fractievoorzitter Kees van der Staaij voorafgaand aan de persconferentie bekend via zijn Twitteraccount. Toen gingen er al geruchten dat het kabinet nadacht over het instellen van een avondklok. “Oproep SGP”, begint van der Staaij zijn tweet. “Maak coronamaatregelen intelligenter en verfijnder. 1. Méér kinderen weer naar school. Zéker in het speciaal onderwijs. 2. Méér ruimte voor winkels om creatief en veilig te verkopen, bijvoorbeeld afhaalfunctie, winkelen op afspraak en opening boekwinkels. 3. Geen avondklok.”

Tijdens de persconferentie maakte Rutte vervolgens bekend dat er wel degelijk wordt nagedacht over een avondklok. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft dit reeds geadviseerd aan het kabinet. Rutte noemde het een ingrijpende maatregel en wil dat er wordt gekeken naar de effecten ervan. “We denken dat de avondklok een effectief middel is om groepsvorming bij jongeren en thuisbezoek tegen te gaan”, stelde de premier tijdens de persconferentie. “Daarom gaan we het OMT een spoedadvies vragen hierover, of wat eventuele alternatieven zijn.” Wanneer een eventuele avondklok in zou gaan, maakte Rutte niet bekend.

Vanmiddag vindt er vanaf 15:00 uur een debat plaats in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Verwacht wordt dat het eventueel instellen van een avondklok een belangrijk onderwerp zal zijn tijdens dit debat.


Corona
- Liz Berghuis flink toegetakeld door corona: "Mensen zagen de dood in mijn gezicht"
- Bijdrages christelijke partijen tijdens coronadebat: "Avondklok kapt sociaal contact volledig af"
- Dringend advies PKN: niet zingen tijdens kerkdienst en vooraf geen liederen opnemen
- Coronamaatregelen wellicht aangescherpt, geen gevolgen voor kerken
- Van der Staaij kritisch tijdens coronadebat: "Kunnen niet eindeloos samenleving op slot blijven zetten"
Meer over Corona »

Reacties

P
In vroegere tijden werden zieke mensen in quarantaine geplaatst; nú worden gezonde mensen in quarantaine geplaatst; dit is de omgedraaide wereld. Wéér heeft de heer Van der Staaij gelijk; een avondklok gaat niet werken. Als ik Rutte en De Jong hoor trek ik één conclusie: "de angst regeert". We moeten weer terug naar God in ons land!
Kees,

Je hebt gelijk; een avondklok is ongewenst.

Het is een middel in oorlogstijd en niet voor een (griep) virus onder controle te krijgen. Deze lockdown is al ongewenst, maar een avondklok is te gek voor woorden.

Laten we weer bij zinnen komen en enige relativiteit toelaten.
C
Het is weer overduidelijk dat het land bestuurd wordt door het OMT. Naar artsen, hoogleraren, professoren die ideeen aandragen, worden naast zich neergelegd.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events