Winter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

14 januari 2021 door Patrick Goede

7 redenen om van de winter te houden!

Het is hartje winter en hoewel het nog niet berekoud is en de sloten nog niet worden bevolkt met uitzinnige schaatsfans, zijn er toch heel wat redenen te bedenken om dankbaar te zijn voor dit seizoen. Al is het alleen maar omdat Gods schepping zo mooi kan zijn in deze tijd van het jaar. Het belooft ook weer te gaan vriezen deze week! Geniet.

1. De winter is gezellig.
Je kunt het binnen knus maken door een haardvuurtje aan te steken om lekker in weg te dromen. Heb je geen openhaard? Zoek dan op Netflix of YouTube een digitaal openhaardvuur op en speel hem af op je tv!

2. Alles komt tot rust.
Je zou door de lockdown bijna vergeten dat er ook mooie kanten zitten aan de verplichte 'rust' die we nu ondervinden. De natuur gaat in de winterse maanden namelijk altijd op slot. Bomen zijn hun bladeren verloren en gaan in de 'spaarstand'. Zodat ze in de lente weer vruchtbaar kunnen zijn. Sommige dieren houden een winterslaap. Als je een 'huismus' bent of introvert dan vind je het vaker binnenzitten door het gure weer in de winter heerlijk!

3. Als er sneeuw ligt kun je skiën en sleeën. Als er ijs ligt kun je schaatsen! 
Zelfs tijdens dooi en temidden van deze lockdown zijn veel schaatsbanen toch open.

4. Winterweer levert prachtige natuurplaatjes op!

5. In de winter wordt er rommel opgeruimd
De winter is ook bij uitstek het moment voor bezinning. Je blikt terug op het afgelopen jaar maar staat misschien ook stil bij de goede voornemens die je hebt voor het nieuwe jaar. Ook in de natuur wordt er dankzij de winter duidelijk wat afsterft en opgeruimd moet worden.

6. Je slaapt vaak beter
Door het koude weer kom je vaak makkelijker in slaap dan tijdens een hete zomer, omdat je lichaam sneller afkoelt. Ook wordt het eerder donker waardoor je lichaam zich beter voorbereid op de nachtrust. Daarentegen is het vaak wel weer lastiger om je bed uit te komen!

7. Na afloop van de winter waardeer je de warmte van lente en zomer weer meer!
Je weet vaak niet wat je had totdat je het niet meer hebt. Zo is dat ook met de winter. Het gebrek aan warmte, zon en gezellige terrasjes leert je de voordelen van warmere jaargetijden weer meer waarderen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events