St. Johannes de Doper kapel Qasr al Yahud
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2021 door Redactie

Kerk aan Jordaanoever voor het eerst sinds 54 open na verwijderen mijnenveld

Voor het eerst sinds 54 jaar is er een dienst georganiseerd in de St. Johannes de Doper kapel, gelegen langs de Jordaan in doopplaats Qasr al Yahud. Na een grootschalige operatie werden de landmijnen rondom de kapel verwijderd. Voor het eerst sinds meer dan een halve eeuw werd een mis gehouden in de gehavende kapel, meldt CBN News. "We zijn verheugd op deze speciale dag", aldus priester Mario Hadchity uit Jericho. "Moge het een plek zijn waar iedereen die binnenkomt de genade van God mag ervaren."

Een kleine groep katholieke priesters hield de mis en vierde het feest van de doop van de Heer in de gehavende St. Johannes de Doper kapel. Er bleven duizenden landmijnen achter bij de kapel na de Zesdaagse Oorlog in 1967. De littekens van de oorlog zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. De kapel heeft geen dak en de muren zijn doorzeefd door kogels.

Pater Francesco Patton bedankte de Israëlische president Reuven Rivlin in het bijzonder voor het verzekeren van het verwijderen van alle landmijnen bij de kapel. "Hij was degene die aandrong dit soort herstel van heilige plaatsen bij kerken te realiseren", aldus Patton. "Natuurlijk is het dit jaar, vanwege het coronavirus, onmogelijk om feest te vieren met de lokale christenen en de pelgrims, maar je weet dat deze plaats jaarlijks door miljoenen bezocht zal worden. Het is voor ons het begin van een nieuw seizoen."

Bekijk in de onderstaande video van CBN News beelden van de doopplaats nabij de kapel in Qasr al Yahud.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events