Jeremiah Johson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2021 door Patrick Goede

Jeremiah Johnson ontvangt doodsbedreigingen na excuses om foute profetie Trump

Pastor Jeremiah Johnson, die onlangs ruiterlijk toegaf dat hij er met zijn profetie wat betreft een tweede termijn voor president Trump naast zat, ontvangt tal van doodsbedreigingen uit charismatische hoek. "Het doet mijn hart zeer maar delen van de charismatische/profetische beweging zijn veel ZIEKER dan ik ooit verwacht had", zegt de voorganger op Facebook.

De laatste drie dagen waren bepaald geen pretje voor Johnson. "In de laatste 72 uur heb ik verscheidene doodsbedreigingen en duizenden e-mails ontvangen met daarin de meest nare en vulgaire dingen die ik ooit gehoord heb in de richting van mijn familie en bediening."

Haat
De voorganger vervolgt: "Ik ben verbijsterd over de constante stroom aan complottheorieën die mijn kant opkomen en de pure haat die op mij is losgelaten. Ik heb mij nooit goed gerealiseerd hoe getergd en gewelddadig duizenden gelovigen zijn vanwege Trump. Het is afschuwelijk! Het is afgoderij! Als ik hier aan bijgedragen heb dan moet ik opnieuw mijn excuses aanbieden en wellicht nog meer razernij opwekken."

De voorganger meldt verder dat zijn bediening elke minuut partners verliest. Maar hij klinkt tot slot vastberadener dan ooit. "Ik wijd mij compleet toe aan het Evangelie en ben van plan om meer discipelen te maken dan ooit tevoren. Ik ga leren van mijn fouten en zal altijd naar goddelijke leiders zoeken die mij kunnen corrigeren. Nu ga ik de Bergrede lezen."

Reacties

J
Prima artikel. Iemand die wil leren van gemaakte fouten. Een voorbeeld voor ons allemaal!
Ik blijf mij verbazen over het Amerikaanse christen-zijn. Het is grotesk, on- of semichristelijk, ontdaan van de christelijke waarden en dito fundamenten. Wat bv. met het "welvaartsevangelie"? Wat met de voortdurend op geldbeluste TV-predikanten? Uiteraard doe ik door deze veralgemenisering geen recht aan "normale" Bijbelgetrouwe kerken die er voorzeker nog moeten en mogen zijn in de VS. Ik vrees dat de VS een reformatie nodig hebben, voorgangers en theologen die profetisch durven spreken. Sinds verleden jaar bidden Anna en ik voor de VS (2)
Een schokkend bericht, maar het toont ter lering van ons allemaal aan hoe ook charismatische christenen zo hardnekkig in de leugen blijven geloven, dat ze een eerlijke correctie niet dulden en zelfs bedreiging en geweld willen gebruiken, wat totaal ingaat tegen wat Jezus ons geleerd heeft.
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events