wonder jou
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 januari 2021 door Redactie

"Als ik meer geld zou hebben..."

“Als ik meer geld zou hebben…”

 

De afgelopen dagen heb ik het met je gehad over hoe we een minder ingewikkeld leven kunnen leven. Vandaag mijn vierde en laatste tip: Wees tevreden en dankbaar.

 

Zijn er meer tevreden mensen of meer ontevreden mensen?, ben je vaker tevreden of ontevreden? 

 

Misschien ben je er van overtuigd dat je gewoon meer aanleg hebt om ontevreden te zijn. Jouw vader was het ook en oma was nou ook niet bepaald het meest ‘tevreden type’. Dat gevoel…

 

“Als ik meer geld had…”

“Als mijn huis groter zou zijn…”

“Als ik slanker zou zijn…”

 

Ook koning David maakte zich schuldig aan ontevredenheid. Raar eigenlijk: Hij had dat grote huis, aanzien en macht... En toch groeide ontevredenheid in zijn binnenste toen hij de vrouw van zijn buurman zag. Hij wilde haar. 

 

Ontevredenheid maakt het leven ingewikkeld. 

Ontevredenheid kan ernstige gevolgen hebben.

 

Herpak jezelf net als David vervolgens deed. Hij durft de genade en liefde van God opnieuw te omarmen. Durf jij?

 

Deze David formuleert, ondanks alles, de gouden sleutel voor minder ingewikkeld leven en meer genieten prachtig: “Ik dank U aldoor. Ik prijs U de hele dag.” (Psalm 71:8, BB) 

 

Geniet van wat je hebt en van wie je bent. Jij bent Gods geliefde kind. Je boft!

 

“Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen.” (1 Tessalonicenzen 5:18, BB)

 

Zullen we samen bidden? “Help mij, Heer, om het leven niet ingewikkeld te maken. Middenin mijn moeilijkheden kijk ik naar U en dank ik U! Dank U voor de wijsheid die U geeft. Dank U voor het geluk dat U mij geeft. Ik ben zo dankbaar! Amen.”

En weet: Moeilijkheden zullen altijd komen en gaan. Maar maak het leven niet ingewikkelder. Dank. Dank. Dank en je zult zien hoe donkere wolken uit elkaar drijven en het warme zonlicht tevredenheid in je binnenste laat borrelen.

Deze tekst is afkomstig uit de dagelijkse bemoedigingsmail 'Ik Wonder Jou'. Je kunt je hiervoor inschrijven op www.ikwonderjou.nl. Daarbij ontvang je een gratis poster, gemaakt door schrijfster Wilma Veen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events