paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2021 door Redactie

Paus Franciscus roept op tot vaccineren: "Je speelt met je eigen leven én dat van anderen"

Inmiddels zijn we ook in Nederland begonnen met vaccineren tegen het coronavirus. Nog steeds is er wereldwijd echter veel verzet tegen het vaccin. Paus Franciscus maakte zondagavond korte metten met mensen die zich verzetten tegen het coronavaccin. Hij noemde het zelfs “suïcidale ontkenning”.

De paus gaf een interview aan de Italiaanse tv-zender Canale 5, waarbij het voornamelijk over het coronavaccin ging. Hij vertelde dat het vaccineren in Vaticaanstad deze week zal beginnen. Ook riep hij iedereen op om zich te laten vaccineren. Zelf zal de paus ook deze week het vaccin krijgen. “Iedereen zou zich moeten laten vaccineren”, aldus de paus. “Het is een ethische keuze. Je speelt namelijk niet alleen met je eigen gezondheid en je eigen leven, maar ook met het leven van anderen.”

Eerder gaf het Vaticaan in een officieel statement al aan dat het moreel verantwoord is om het vaccin te nemen. “Ik snap niet waarom iemand zegt dat het vaccin gevaarlijk is”, stelt de paus. “De dokters zeggen dat het goed is en dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Waarom zou je het dan niet doen? Ik kan de haast suïcidale ontkenning hiervan niet verklaren. We moeten ons laten vaccineren.”

Reacties

G
De paus snapt niet waarom iemand zegt dat het gevaarlijk is, de dokters zeggen tenslotte dat het goed is..... ik snap niet hoe iemand zich de plaatsvervanger van Jezus kan noemen, maar ja de pastoor zegt dat het klopt toch? 1 verwijzing: Jes 5.20 : "Wee degenen die het kwade goed noemen en het goede kwaad" . Gelukkig bepaald de paus niet wat ik wel of niet moet
G
“De dokters zeggen dat het goed is en dat er geen risico’s aan verbonden zijn...."

De dokters zeggen....!!!

En die man zou de 'plaatsvervanger' van wie ook al weer zijn?

En dan staan de dokters opeens boven Petrus en God?

Wat moeten we überhaupt van het pausdom vinden?

Voor wie moet deze man of zijn religieuze functie belangrijk zijn?
K
Voor de mensen die tegen vaccineren tegen Covid zijn en de paus zien als de anti-christ, moet dit een geweldig artikel zijn.

Maar om het toch maar even wat te nuanceren: Israël (ja, de land en volk van de bijbel) vaccineert in hoog tempo de gehele bevolking met een mRNA-vaccin. Half maart zijn ze klaar. Ik wil er maar geen eindtijdspeculatie op los laten, maar ik stel wel voor eens rustig af te wachten hoe het daar uit pakt. voordat we hier elkaar nog meer de hersens virtueel inslaan vanwege de afwijkende mening.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen