anglicaanse kerk corona londen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2021 door Redactie

Oproep burgemeester Londen aan premier Johnson: "Verbied kerkdiensten tijdens coronalockdown"

De Londense burgemeester Sadiq Khan roept premier Boris Johnson op om per direct religieuze samenkomsten te verbieden. Kerkdiensten zijn momenteel nog beperkt toegestaan in de Britse hoofdstad wegens het oplopend aantal coronabesmettingen. "Niemand wil plaatsen van geloofsbijeenkomsten zien sluiten, maar dit zijn moeilijke tijden", aldus Kahn in zijn verzoek tot kerksluiting op Christian Today.

In verschillende delen van Groot-Brittannië zijn gebedsplaatsen al gesloten. Zo besloten de vier grootste kerkstromingen in Noord-Ierland gezamenlijk om hun kerken te sluiten tijdens de lockdown die vrijdag in ging. In Schotland besloot de lokale overheid dat kerken hun deuren moesten sluiten, met uitzondering van digitale samenkomsten, bruiloften en begrafenissen.

"Om de gemeenschap te dienen, mensen veilig te houden en werkers in de fronlinie te beschermen, moeten we dit tijdelijke offer doen, zodat we spoedig weer samen kunnen komen", reageerde de decaan van de anglicaanse kathedraal van Derby, Peter Robinson.

Andere kerkelijk leiders verzetten zich tegen de coronamaatregelen. "Er is geen bewijs die deze beslissing rechtvaardigt", reageren Schotse bisschoppen op het besluit om alle kerkdeuren tot 1 februari te sluiten vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events